Segons el Partit Popular, la decisió del CGPJ "obliga Dolores Delgado a rebutjar el nomenament com a fiscal general de l'Estat". Així ho asseguren fonts del partit conservador aquest dijous a la tarda, després que el màxim òrgan de la judicatura hagi validat la candidatura amb 12 vots i 7 en contra, evitant considerar-la "idònia" pel càrrec. Els populars creuen que hauria de rebutjar la proposta "si li queda cap dignitat personal i professional".

Des de Gènova constaten que Delgado reuneix els requisits legals i que "això ningú no ho discuteix", tampoc ells. No obstant això, l'entorn de Pablo Casado recorda que els vocals del CGP "han omès traslladar la idoneïtat per al càrrec" i que "només es limiten a validar que compleix els requisits formals". I afegeixen en aquest sentit: "El que s'ha posat en dubte és la seva imparcialitat per exercir aquesta funció, passant directament de dirigir el Ministeri de Justícia a la Fiscalia General de l'Estat. No hi ha cap precedent d'un nomenament tan qüestionat per la carrera judicial i fiscal".

Segons han informat des del CGPJ, en la reunió del ple d'aquesta tarda només s'ha votat la proposta d'informe del president de l'òrgan, Carlos Lesmes, que es limitava a considerar que Delgado compleix els "requisits legals exigits per al càrrec de Fiscal General de l'Estat". Això sí, el text sotmès a votació, i a diferència de les anteriors ocasions, evita considerar la candidata "idònia" per a la responsabilitat. Concretament, en el cas dels últims quatre fiscals generals, el CGPJ concloia que els mèrits dels seus currículums "determinen l'afirmació de la seva idoneïtat per a l'obtenció del nomenament". Aquesta fórmula s'ha substituït.