En temps de descompte perquè el Govern aprovi els pressupostos, Partit Popular i Catalunya Sí Que Es Pot  demanen al vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, que es reuneixi i obri negociacions amb els dos grups.

Amb arguments diferents, tant populars com comuns, retreuen a Junqueras i al mateix president, Carles Puigdemont, que no s’avingui a negociar, ni tan sols, reunir-se amb altres grups que no sigui la CUP.

Pressupostos socials

Des de CSQP, Joan Coscubiela ha lamentat en roda de premsa al Parlament, “l’obscurantisme i la manca de transparència en matèria de pressupostos” i ha emplaçat Junqueras a reunir-se amb el seu grup per abordar la qüestió: "dialogar, negociar" i si es dóna el cas "pactar" els Pressupostos de la Generalitat. Però també ha advertit que CSQP "no donarà mai un xec en blanc al Govern".

Coscubiela ha insistit que CSQEP té una sèrie de propostes que traslladar al Govern, com una reforma fiscal que sigui "més progressiva i redistributiva" amb la modificació del tram autonòmic de l'IRPF que, actualment, "penalitza" les rendes baixes mentre "beneficia" les altes, de l'impost de patrimoni o del de successions.

El portaveu ha argumentat que aquesta nova fiscalitat permetria augmentar els recursos de la Generalitat per a polítiques socials, àmbit en el qual CSQEP situa com a prioritàries la renda mínima garantida i l'emergència habitacional.

Si el Govern introduís aquestes propostes, els ecosocialistes no presentarien, inicialment, una esmena a la totalitat quan es presentin els pressupostos.

Partit Popular

Per la seva banda, el portaveu del PP, Enric Millo, ha demanat també a Junqueras que s’obri a negociar els pressupostos amb els populars davant l’evidència que “sembla que el tema dels pressupostos no és prou madur” i el risc i les conseqüències que podria tenir que la Generalitat hagués de tornar a prorrogar els comptes.