Més de cent dies després de les eleccions del 20D, i que l'Estat continuï sense govern per la manca de negociacions, el panorama polític podria canviar subtilment. Subtilment perquè la diferència d'escons dels diferents partits no seria gaire pronunciada, però podria ajudar a construir una majoria absoluta del PP i Ciutadans.

Els populars aconseguirien esgarrapar gairebé un punt més des del 20D, que es traduiria en una forquilla d'entre 127 i 129 diputats. Si a aquests s'hi sumen els escons que aconseguiria el partit liderat per Albert Rivera –entre 43 i 48 diputats–, els dos partits sumarien majoria absoluta amb uns 177 escons.

Per als socialistes, el panorama que els espera, segons els sondejos publicats avui per La Razón i l'ABC, seria un dels més negres de la seva història perquè, d'una banda, seria l'únic partit que podria tirar enrere si el proper 26 de juny hi hagués noves eleccions i, de l'altra, perdria un punt respecte al 20D, que va ser el pitjor resultat que havien tret mai.

Per la seva banda, Podemos ha experimentat un ascens de més d'un punt i obtindria uns resultats semblants als de les darreres eleccions, de la mateixa manera que la resta de forces polítiques, que mantindrien uns resultats similars als del 20D.