La barreja entre la sentència contra els líders independentistes catalans i la precampanya electoral és explosiva i enverinada. Amb una Catalunya amb protestes al carrer, dia sí dia també, més d'una de les quals ha acabat amb incidents, els estrategues dels grans partits espanyols miren de treure el seu rèdit particular de la situació. 

Al llarg de les últimes hores, la seu del a Prefactura de la Policia Nacional de la Via Laietana de Barcelona s'ha convertit en escenari de campanya, amb una desfilada dels màxims representants de tres dels grans partits espanyols, PSOE, PP i Cs

El més matiner ha estat Pedro Sánchez, que oficialment hi ha assistit com a president del govern en funcions. Però és evident que el barret de candidat del PSOE quan queden només 20 dies per a les eleccions del 10-N és indissociable. La visita no s'ha anunciat d'entrada, perquè la premsa no pogués informar amb prou marge i evitar així que s'organitzés una concentració contra Sánchez. Això sí, Moncloa ha anat publicitant cadascuna de les parades de la visita del president -i candidat- difonent tot un seguit de vídeos. Parlant amb agents, fotografiant-se amb ferits. 

Teresa Cunillera Pedro Sánchez Prefertura Policia EFE

Poc després del pas de Sánchez per la Prefactura han arribat els líders de Ciutadans a Catalunya, encapçalats per Lorena Roldán i Carlos Carrizosa. Avui no hi era Albert Rivera, que ja va passar-s'hi diumenge. De fet, la pròpia Roldán ha recordat els periodistes que ja fa tres dies que vénen a donar suport al cos. 

ELNACIONAL Lorena Roldán Cs comissaria policia Via Laietana Sergi Alcàzar

L'últim de fer la visita de rigor ha estat Pablo Casado. S'ha esperat que marxessin els de Cs. L'han acompanyat Cayetana Álvarez de Toledo, Alejandro Fernández i Josep Bou, la plana major del partit a Catalunya. El president del PP, com han fet Roldán i Carrizosa, s'ha abraçat amb els agents i hi ha conversat a les portes, assegurant-se que les càmeres en captaven tots els detalls. Abans s'ha dirigit als mitjans de comunicació presents per deixar clar que ell "hauria agafat el telèfon a Torra". Això sí, només per dir-li que trenca tots els pactes dels socialistes amb JxCat a nivell municipal. 

Cap d'ells no ha pogut entrar a l'interior de l'edifici. Des de protocol de la Prefactura han explicat a aquest diari que no es permet l'accés a cap polític en representació del seu partit.