Després que l'expresident espanyol Mariano Rajoy advertís a la convenció estatal del PP contra el "sectarisme" i els "doctrinaris", la direcció del partit ha hagut de sortir a apagar el foc. El secretari d'organització de la formació, Javier Maroto, ha dit aquest dissabte que els mals contra els quals avisava Rajoy "són fora del PP", en referència a Vox, però sense esmentar-lo.

En declaracions a la premsa abans de començar la segona jornada de la convenció, per la qual passarà el també expresident Jose María Aznar, Maroto ha acusat el partit d'extrema dreta de fer "propostes excèntriques". En aquest sentit, ha explicat que "quan som en una negociació amb un partit que posa com a primer punt canviar el Dia d’Andalusia pel Dia de la Reconquesta això sona a sectarisme, i això s’ha d’evitar".

En la seva intervenció, Mariano Rajoy va fer una crida al PP de Pablo Casado a "mantenir les seves posicions". "No és bo el sectarisme ni són bons els doctrinaris en cap faceta de la vida; a la política, tampoc", va dir l'expresident del govern espanyol.