Ahir la ministra de Fomenta, Ana Pastor, i avui ha estat el ministre de l’Interior, Jorge Fernández. Els dos en funcions però actius en la campanya electoral han aprofitat diferents actes del PP a Barcelona per reivindicar el compromís dels populars amb el corredor mediterrani.

Després que Pastor assegurés que el govern espanyol “ha complert” amb els compromisos adquirits amb Catalunya en infraestructures i, en concret, amb el corredor mediterrani, Fernández Díaz ha dit que el govern del PP "creu absolutament" en aquesta infraestructura.

El candidat del PP per Barcelona ha entrat de ple en el debat encetat arran del replantejament d’aquest pla per part de Podemos i ha remarcat el compromís del govern de Rajoy, a diferència d'un Podemos que "no ho tenia en les seves prioritats ni en el seu programa" i ara pretén "resoldre-ho".

El ministre de l'Interior ha opinat que Unidos Podemos i En Comú Podem, mitjançant la reivindicació que han fet pública avui, "volen solucionar el fet que en el seu programa no parlen del corredor mediterrani. El que ha volgut fer Podemos és solucionar una cosa que sembla que no estava en les seves prioritats i que en el seu programa no hi fos el corredor".

En canvi, ha dit, "el govern d'Espanya i del PP sí que creu absolutament en el corredor mediterrani com una de les grans infraestructures que el país necessita, en especial Catalunya, però no només Catalunya".

Fernández Díaz ha reiterat que quan el PP va arribar a la Moncloa, sobre el corredor mediterrani "només hi havia un 'power point", mentre que avui suma ja una dotació pressupostària de 6.237 milions d'euros. "Aquestes són obres i no paraules, i serà una realitat pròximament", ha conclòs.

Pressupostat des del 2012

Segons el seu parer, tant per a l'economia espanyola com per a la catalana, "per al seu present i el seu futur, el corredor és una infraestructura d'enorme transcendència", i ha evidenciat que "amb els números a la mà" les obres del corredor han estat dotades amb 6.237 milions en total en els pressupostos del 2012 al 2016.

També "amb més o menys intensitat, tots els trams del corredor ja estan en una fase d'execució, alguns més endarrerits, altres en fase de licitació, altres d'adjudicació i altres d'execució", ha apuntat.

Inversió a Catalunya

Per la seva banda, la ministra de Foment va aprofitar la seva visita dimecres a Barcelona per deslegitimar el recurrent debat a Catalunya al voltant de la manca d’inversions de l’Estat. “Jo he complert amb Catalunya, el PP també. Tant de bo qualsevol govern inverteixi el mateix que nosaltres hem invertit a Catalunya en aquesta legislatura. Hem invertit més de 6.000 milions d’euros” uns diners que, ha recordat Pastor, han finançat la posada en marxa de l’AVE a Girona o la llançadora que comunica l’aeroport del Prat amb el centre de la ciutat de Barcelona, entre d’altres infraestructures.