El PP ha desenterrat avui els projectes del Corredor Mediterrani i els Jocs de Tarragona per potenciar la seva estratègia de tendir ponts amb Catalunya en un moment de màxima confrontació política i institucional. El líder del PP català, Xavier García Albiol ha comparegut en conferència de premsa al Parlament amb els senadors José Manuel Barreiro i Javier Arenas per visualitzar que "Catalunya és importantíssima per al projecte que és Espanya" i anunciar que el PP presentarà una moció a la Cambra Alta espanyola en suport dels dos projectes, pràcticament paralitzats.

"Volem que se senti el compromís clar i ferm del PP amb el conjunt, i al servei, de la població catalana", ha assegurat Barreiro. Així mateix, el portaveu del Senat ha posat èmfasi en el reconeixement de la "pluralitat" com a un element de riquesa d'Espanya.

La moció per donar suport al Corredor Mediterrani, que Albiol ha qualificat d'"infraestructura prioritària per al Govern d'Espanya", es planteja tres dies després de la cimera a Tarragona en la que van participar 300 empresaris valencians i catalans per denunciar la "inacció" de l'Estat amb l'obra Dies abans, el secretari d'Habitatge de València, Josep Vicent Boira, va assegurar que la connexió entre Atocha i Chamartín s'està pagant amb fons destinats al Corredor.

Preguntat pel finançament d'ambdues iniciatives, Albiol s'ha adreçat al PSOE. "Demano al PSOE, que està governant a Tarragona, que permeti l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat".

Albiol desacredita l''Operació Catalunya'

Durant la compareixença, i a preguntes dels periodistes, Albiol ha assegurat que "les informacions que estan sortint sobre l'Operació Catalunya no tenen cap tipus de transcendència". Barreiro ha afegit que les denúncies de les maniobres dutes a termes des del ministeri de l'Interior per frenar el procés sobiranista, responen ció "al nerviosisme de certs grups que intenten tapar les seves vergonyes amb una cortina de fum", en al·lusió als independentistes. "S'aplicarà la llei, afecti qui afecti", ha reblat.

Amb referència a les declaracions de l'exsenador Santi Vidal sobre les suposades dades fiscals il·legals en mans del Govern, Albiol ha considerat que la Generalitat hauria de denunciar-ho i que, si no ho fa, és que "o d'alguna cosa té por Junqueras, o és cert el que apuntava Vidal". El grup popular, per la seva part, demanarà la creació d'una comissió d'investigació al respecte.