El Partit Popular de Catalunya ha organitzat una reunió amb els portaveus de les associacions de víctimes del terrorisme demà a les 12:30 al Parlament. El coordinador del partit a Catalunya, Xavier García Albiol, ha anunciat que la trobada vol contraprogramar l'audiència "del dirigent d'ETA" Arnaldo Otegi a la cambra catalana i demana a la resta de diputats i, sobretot, a PSC i Ciutadans que participin a la reunió. 

"El Parlament mai havia caigut tan baix", ha sentenciat. Per després llançar aquest missatge a la presidenta de la cambra, Carme Forcadell: "Espero que, malgrat les seves idees, no tingui la indignitat de posar al mateix nivell les víctimes d'ETA que un dels seus dirigents. ETA va matar 50 persones a Catalunya, entre elles, molts nens". 

Albiol ha detallat que seran María del Mar Blanco (Fundació de Víctimes del Terrorisme) i José Vargas (Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes) els representants de les víctimes que intervindran en aquesta reunió que busca donar la versió de les persones que han estat víctimes de l'organització "liderada" per Otegi.

"Hem de deixar molt clar que aquesta visita embruta la institució", ha afirmat Albiol. 

Condemna

Per la seva banda, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández-Díaz, ha remarcat que "Catalunya és una de les regions més castigades pel terrorisme d'ETA amb dos dels atemptats més sagnants com el d'Hipercor i Vic". A més, Fernández-Díaz també ha retret Otegi que mai hagi condemnat el terrorisme.