El coordinador general del Partit Popular a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat avui que la seva formació presentarà un recurs d'empara al Tribunal Constitucional contra la reforma del reglament del Parlament, tot al·legant que "vulnera els drets dels diputats d'una forma absolutament inadmissible". Garcia Albiol ha animat als diputats de Ciutadans i del Partit del Socialistes de Catalunya a sumar-se a la iniciativa per tal de presentar el recurs d'empara de forma conjunta. "Aquesta és la nostra voluntat. Seria bo fer-ho junts", ha afirmat.

Des de Mollerussa

Garcia Albiol, que avui ha visitat la Fira de Sant Josep de Mollerussa, ha manifestat que "el PPC no es quedarà de braços creuats mentre els partits independentistes vulneren els nostres drets".  Per altra banda, s'ha felicitat per la condemna del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a Mas, Ortega i Rigau, tot argumentant que “des d’un punt de vista higienico-democràtic és positiva”. “Aquells que se salten l’estat de dret han de ser castigats”, ha conclòs.

Independència exprés

El nou reglament del Parlament permetria tramitar la desconnexió en un sol dia, mitjançant l'aprovació per lectura única de la llei de transitorietat jurídica, tot i que no estigui signada per tots els grups. Aquest reglament va ser aprovat per Junts pel Sí i la CUP, que el van plantejar com una via per accelerar la independència en cas que les institucions espanyoles intensifiquessin la pressió sobre el soberanisme. El PP va demanar, de bon principi, una coalició de les forces d'oposició per recórrer el reglament. Catalunya Sí Que es Pot va rebutjar la reforma, però es va negar a sumar-se a un recurs jurídic impulsat pel PP.  El PSC fins ara no s'ha pronunciat sobre la conveniència de portar la reforma al Constitucional