El portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, ha assegurat aquest dimarts que el PP estaria disposat a donar suport a la comissió d'investigació pel cas Koldo promoguda pel PSOE al Congrés. La condició que fixen els populars, però, és que la presidenta de la cambra baixa, Francina Armengol, dimiteixi del càrrec i passi a ser una diputada rasa. "Creiem que és el més raonable", ha assenyalat Tellado en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus, on ja ha intentat sense èxit que la presidenta s'inhibís en decidir la data de debat d'aquesta comissió d'investigació. Des del PP demanen la dimissió de la presidenta Armengol per la compra de material sanitari a l'empresa implicada a la trama del cas Koldo.

Des del PP consideren que Armengol no pot actuar com a "jutge i part" de la trama. Per tant, segons Tellado, si Armengol renuncia a la presidència de la cambra i passa a ser una diputada rasa i sense competències en la direcció del Congrés, els populars donarien suport a aquesta comissió, ja que d'aquesta manera Armengol podrà sotmetre's a la investigació que la comissió pugui determinar com a necessària. Encara que el portaveu popular ha volgut matisar que aquesta és la "segona" comissió d'investigació que s'obre sobre aquest afer, ja que aquest mateix dimarts ha tirat endavant al Senat la comissió proposada pel PP sobre el mateix tema.

"Obligada" a comparèixer

En ser preguntat per la hipotètica compareixença de la presidenta socialista de la cambra en les comissions d'investigació, Tellado ha explicat que l'elecció de comparèixer en aquestes comissions no està a disposició del compareixent sinó que "no li queda cap altre remei", és a dir, Armengol estaria obligada a acudir-hi en el cas de ser cridada. I encara que no ha volgut aventurar la llista de persones que des del PP cridarien perquè donessin explicacions, sí que ha reivindicat la "incongruència" que el Congrés posi en marxa una comissió per investigar, entre altres, la mateixa presidenta de la institució. "És una qüestió bastant insostenible", remarcava.

No obstant això, malgrat que al seu judici aquesta situació és "un disbarat en tota regla", el portaveu del PP ha lamentat que Armengol no s'aparti del seu càrrec. Tellado ha recordat a més la compareixença davant la premsa de la presidenta Armengol dimarts passat en la qual se li va preguntar fins a tres ocasions quin membre del govern espanyol li va facilitar l'empresa de les màscares i ha enlletgit que encara no se sàpiga la resposta. "Armengol ha de donar moltes explicacions", ha incidit.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!