El ministre de Transport i Mobilitat Sostenible del govern espanyol, Óscar Puente, ha decidit entrar al cos a cos amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per les creixents crítiques contra la gestió ferroviària i li ha dit que es fiqui en els seus assumptes. Les crítiques estan basades en els últims descarrilaments de trens que s’han produït a l’estació d’Atocha de Madrid i que han afectat la xarxa de Cercanías. Aquest diumenge, quatre dies després d’una piulada d’Ayuso a X, Puente ha decidit respondre-li de forma directa, citant-la en una publicació.

Ayuso deia fa quatre dies: “Dos descarrilaments de trens a Atocha en 9 dies. Farem tot el necessari per protegir els madrilenys de la despreocupació de Sánchez per Cercanías”. El ministre li replica aquest diumenge: “Tranquil·la presidenta. Centra’t en construir línies de metro sense enderrocar les cases de ningú, que dels problemes que tingui la xarxa de Cercanías ja s’ocupa el govern d’Espanya”. Aquest diumenge al migdia, Ayuso no havia contestat.

El missatge ha sorprès alguns usuaris d’X perquè en les darreres hores Puente ha estat protagonista d’una informació sobre el fet que ha bloquejat un membre del govern de l’Ajuntament de Madrid que li plantejava una discussió pel mateix tema. Un usuari li pregunta a Puente: “A ella [Ayuso] no la bloqueges?”. Puente li contesta: “No. A mi també ‘me gusta la fruta”.

Alguns usuaris critiquen que un ministre del govern tingui aquest comportament a les xarxes socials. El ministre replica alguns dels usuaris que el critiquen.

 

 

Els problemes a Cercanías

La circulació de trens va estar aquest divendres parcialment interrompuda des de les 00.50 hores fins a les 06:44 h, quan un tren de Rodalies de Renfe que feia el recorregut entre les estacions Aeroport-Príncipe Pío va sofrir la sortida de via d'un eix a l'entrada de l'estació d'Atocha, la qual cosa va obligar a circular en via única en el tram Atocha-Recoletos. El dimarts passat, després del segon descarrilament en vespres del començament del pont de la Constitució, un tren de la línia C10 procedent de Villalba es va sortir de la via al voltant de les 14.20 hores quan anava a efectuar la seva entrada a Atocha. I, abans, el primer dels tres descarrilaments va ocórrer el passat 26 de novembre. Aquest dia l'estació de Recoletos va romandre tancada després de sortir-se de la via un tren Intercity i el servei de Rodalies de Madrid es va prestar amb demores fins a l'endemà. Arran dels incidents, el govern d'Isabel Díaz Ayuso ha demanat una reunió al govern espanyol, que investiga els fets i assegura estar disposat al "diàleg", en paraules del ministre Félix Bolaños.

Afectats per les obres al Metro de Madrid demanen intervenció a Puente

"Centra’t a construir línies de metro sense enderrocar les cases de ningú", ha retret Puente a Ayuso, en referència a les obres d'ampliació de la Línia 7B del Metro de Madrid, que han ocasionat incidents al carrer i als veïns de San Fernando de Henares. Precisament aquests han aprofitat la polèmica entre Puente i Ayuso per demanar al govern espanyol que intervingui en la qüestió. Segons han expressat aquest diumenge, la Comunitat de Madrid que dirigeix Ayuso "més enllà de posar pegats, l'únic que està fent és una política salvatge contra els veïns". No només això, sinó que asseguren que veïns de la localitat han perdut les seves cases i comerços "per la negligència d'Ayuso".  En aquest sentit, demanen una intervenció com la que va haver-hi al barri del Carmel de Barcelona el 2005.