El PP ha presentat aquest dimecres el seu pla de treball sobre la comissió d'investigació de la 'Kitchen' que analitza l'ús del Ministeri de l'Interior per part del govern de Mariano Rajoy amb finalitats partidistes i per tapar la 'caixa B' de la seva formació. Els populars consideren que es tracta d'una comissió d'investigació partidista que té com a objectiu "posar els seus treballs al servei dels interessos polítics" del PSOE i de Podem a les eleccions catalanes. A més, reclamen al Congrés que demani informes als lletrats i a l'Audiència Nacional pel que consideren que seria una "vulneració dels drets" de les persones que estan encausades per la trama.

El PP recull a la seva proposta de pla de treball que un cop es constitueixi la comissió i s'aprovi el pla de treball, "no podran ser convocades les sessions de treball fins que finalitzi el procés electoral a Catalunya" per "no interferir en la intenció de vot del cos electoral".

En tot cas, segueixen, "les tasques de la comissió no podran començar" mentre el Congrés no disposi d'informes de l'Audiència Nacional i dels serveis jurídics de la cambra "per garantir" els drets de les persones investigades i "el bon funcionament a les sessions de treball".

ERC demana que comparegui Marlaska

El grup parlamentari d'ERC al Congrés també ha presentat aquest dilluns la seva proposta de pla de treball per a la comissió d'investigació de la 'Kitchen'. Entre altres, ERC demana que compareguin a la comissió el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, a més del propi Mariano Rajoy, l'expresident espanyol José Maria Aznar, així com l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, l'exministre Jorge Fernández Díaz i l'actual líder del PP, Pablo Casado, aleshores secretari de Comunicació dels populars.