Esteban González Pons ha demanat a la nova presidenta del CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, que el partit alemany i el PP mantinguin la "col·laboració" per "evitar qualsevol possibilitat que triomfi el cop d'estat dels independentistes catalans".

L'eurodiputat del PP i vicepresident primer del Grup Popular Europeu s'ha trobat avui amb la líder alemanya i ha afirmat en una nota de premsa posterior que Kramp-Karrenbauer li ha donat suport davant d'aquest "desafiament".

A la reunió els dos polítics també han parlat, segons ha indicat González Pons, de "les últimes cessions" del govern de Pedro Sánchez als partits independentistes. Segons l'eurodiputat del PP, la presidenta del CDU també ha donat suport a la "gestió" del president del PP, Pablo Casado, davant la "crisi".

A la trobada també han parlat d'altres temes com la crisi a Veneçuela ―ambdós han coincidit, segons González Pons, en la "necessitat" de donar suport a l'autoproclamat president del país Juan Guaidó en oposició a Nicolás Maduro―, el Brexit o la política comuna de migració.