Els populars han volgut aprofitar les hores baixes per les que passa Ciutadans​, després de la desfeta electoral d'aquest 10-N, per posar de nou sobre la taula la seva proposta de crear 'Catalunya Suma', una coalició electoral entre els dos partits, pensant ja en les properes eleccions catalans -que encara no tenen data-. Així ho ha proposat el president dels populars, Alejandro Fernández, en una roda de premsa al Parlament, en la que ja ha anunciat que ha demanat una reunió amb la líder de Cs, Lorena Roldán, per abordar-ho. 

Fernández ha assegurat que si aquesta unitat s'hagués produït ja per les eleccions generals, la coalició "hagués tingut representació a les quatre províncies" i hagués sumat "nou diputats". El passat diumenge, el PP va aconseguir-ne dos i Cs dos més, malgrat que els populars els van avançar en nombre de vots, revertint la tendència dels darrers temps. 

Preguntat per si Vox s'hi podria sumar, Fernandez ha defensat que la proposta és per Cs, però s'ha declarat "no partidari dels cordons sanitaris" i ha recordat que el seu partit té aliances amb aquest partit en altres punts del territori. Sobre qui hauria de liderar la coalició, Fernández ha volgut esquivar el debat i ha assegurat que és "moment de ser generosos" i de "no treure pit de res".