El Partit Popular, Ciutadans i Vox s'han adherit a la manifestació contra l'amnistia convocada per Catalunya Sumar pel pròxim 12 de novembre a Barcelona. Sota el lema 'No en nom d'Espanya, no a l'amnistia', l'organització espera reunir a "tots els grups constitucionalistes de Barcelona i, de manera especial, als diferents líders polítics de les formacions polítiques a Catalunya", a més de centenars de persones, segons han informat en un comunicat aquest dissabte. Tanmateix, han recalcat que la manifestació no és organitzada per part dels partits polítics, sinó per la societat civil. La presidenta de l'entitat, Eva Figueres, ha instat a sortir al carrer "es farà més que mai per fer veure i sentir la veu de la societat que clama per la unitat i no la divisió". "És fonamental mostrar la repulsa unida de tota la societat a un cop d'estat encobert que pretén perpetrar Sánchez i els independentistes", ha afegit.

El primer a anunciar la seva assistència ha estat el president del PP català, Alejandro Férnandez. "Allà hi serem", ha confirmat a la xarxa X. Per la seva banda, el líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha confirmat que el 12 de novembre estarà a la plaça Sant Jaume, així com la del 18 de novembre a Madrid. "No et quedis a casa, acompanya'ns!", ha escrit al seu compte de X.

L'extrema dreta també ha citat a la ciutadania a trobar-se el diumenge 12 de novembre als carrers de la capital catalana. 

Manifestacions contra l'amnistia

A mesura s'acosta la data límit per poder investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol—fins al 27 de novembre— i les negociacions entre formacions polítiques avancen la situació es va tensant. L'acord entre PSOE i ERC, que incloïa la llei d'amnistia, es va tancar aquest dijous, a hores d'ara només queda arribar a una entesa entre Junts i els socialistes per tancar del tot la investidura de Sánchez. Aquests pactes estan provocant la indignació de la dreta i l'extrema dreta espanyola, i com a conseqüència, des de fa setmana s'estan organitzant manifestacions contra l'amnistia a diferents ciutats d'Espanya. 

Precisament, aquest diumenge el PP celebra un acte contra l'amnistia a València i a favor de "la igualtat de tots els espanyols", en la seva ruta per altres capitals com Madrid, Toledo i Màlaga per criticar a Pedro Sánchez i les seves possibles cessions a l'independentisme. L'acte tindrà lloc al migdia en la Plaça dels Furs, amb la presència del president del PP nacional, Alberto Núñez Feijóo, el líder del PPCV i president de la Generalitat, Carlos Mazón, i l'alcaldessa de València, María José Catalá, entre altres.

A banda, de la convocatòria d'aquest diumenge, Feijóo també assistirà el 18 de novembre a la manifestació a Madrid contra l'amnistia organitzada per diferents associacions. Després de la trobada de Carles Puigdemont amb el número 3 del PSOE, Santos Cerdán a Brussel·les, el líder dels populars va criticar que els socialistes hagin anat a "fer un homenatge" al president quan abans deien que el farien tornar perquè passés comptes davant la justícia. Per la seva banda, Vox també ha confirmat la seva participació en la protesta convocada a la plaça Cibeles.