Tal com ja van anunciar, PP i C’s se sumen al PSC i també demanen la reconsideració de l’admissió a tràmit del projecte de pressupostos perquè conté partides susceptibles de ser inconstitucionals.

El PP ja ha registrat la petició aquest matí i demana a la Mesa que torni a valorar si és jurídicament correcte acceptar el projecte de pressupostos si hi ha partides que poden ser contràries a les sentències del Tribunal Constitucional.

En el cas del PP, la petició demana una especial revisió de la disposició addicional que recull el mandat per a la celebració del referèndum i argumenta que és inconstitucional.

Una petició que s'uneixi a la que el PSC ja va registrar ahir en el mateix sentit, a més de demanar a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, un informe dels serveis jurídics de la Cambra perquè determinin si les partides per al referèndum en els pressupostos de la Generalitat s'ajusten a la legalitat.

El portaveu de C’s, Carlos Carrizosa, ha insistit en el caràcter il·legal del referèndum i ha justificar així la petició de reconsideració. 

Qui té la capacitat d'acceptar o rebutjar la petició és la Mesa, presidida per Forcadell, i Carrizosa ja ha reconegut que no té l'esperança que la presidenta de la Cambra accepti la petició. Si això es confirma votaran una esmena a la totalitat de la llei de pressupostos.