PSC, PP i C's han criticat aquest divendres la cobertura de TV3 de la Diada. El seu director, Jaume Peral, ha defensat que el seguiment va ser "impecable". A la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), la presidenta en funcions de la Corporació, Núria Llorach, ha defensat la cobertura, que –ha dit– va recollir uns resultats d'audiència "molt bons", ja que gairebé tres milions de persones es van connectar en algun moment al canal, que va aconseguir una audiència acumulada del 40%.

Crítiques

El diputat socialista David Pérez ha criticat que a TV3 "hi ha una majoria catalanista que vol tornar a veure TV3 però no poden perquè els estan fent fora". Segons Pérez, TV3 "no és un servei de país, és un servei al servei d'una determinada ideologia, no hi ha pluralitat". 

"Tots els indicadors diuen que la nostra televisió i la nostra ràdio són les més plurals, no hauríem de tornar a comparar audiències amb pluralisme, com ja va fer vostè en la seva anterior compareixença", ha etzibat Llorach. "Som la televisió més plural de l'Estat", ha assegurat Peral, que dit que les dades d'audiència van ser molt bones, tenint en compte que la majoria de l'audiència va escollir la cadena per seguir els actes.

La diputada del PP Esperanza García ha retret que des de les 16 hores i fins a les 21 hores, en les quals es va retransmetre un programa especial, "no va existir res més". "En aquesta cobertura informativa, vostès no van retransmetre, sinó que van formar part de les manifestacions, van estar a dins", ha deplorat, i ha demanat als líders de la cadena deixar de fer publicitat intensiva. 

"Vam fer una cobertura dels actes de la Diada a l'altura del que es mereixen els ciutadans d'aquest país", ha defensat el director de TVC, que ha dit que al matí es van informar dels actes impulsats pels grups polítics de diversa índole i que en les tertúlies periodístiques de la jornada es va convidar a tots els diaris del territori.