Els insults que va rebre la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, aquest dissabte al Mercat de Vic s’han convertit en motiu de retrets entre PP, Ciutadans i CDC.

Tant Jorge Fernández Díaz (PP) com Joan Carles Girauta (C’s) han criticat durament les paraules del cap de llista al Congrés de CDC, Francesc Homs, que va dir el següent respecte als fets: "Si no vols pols, no vagis a l'era".

El candidat del PP al Congrés, Fernández Díaz, ha titllat les declaracions de "repugnants" i l’ha acusat de justificar l'odi. "Li haurem de demanar que ens faci el mapa de Catalunya amb les rutes lliures d'odi per poder anar amb tranquil·litat", ha ironitzat.

En un to similar s’ha expressat el candidat de C’s, Joan Carles Girauta. El candidat taronja ha dit que veu una "atrocitat" que Homs "justifiqui" actituds "intolerants" contra altres partits. "Quan comencem a entendre els intolerants anem per un camí molt perillós", ha advertit.

Per Girauta, aquestes són unes declaracions "impròpies d'una persona civilitzada i educada" com Homs i li ha demanat que "s'ho pensi dues vegades" abans de "justificar" aquesta mena d'actituds.