El portaveu del PP al Senat, José Manuel Barreiro, ha instat aquest dimarts Ciutadans i la seva líder a Catalunya, Inés Arrimadas, a "moure fitxa" i a "assumir la responsabilitat" d'intentar configurar un Govern "constitucionalista".

En una entrevista a RNE, Barreiro ha defensat la necessitat que Ciutadans faci "el pas" i negociï amb el PP, PSOE i Catalunya en Comú-Podem una "alternativa" a un Executiu independentista, ja que, segons el seu parer, no està clar que les forces independentistes arribin a un acord.

Segons Barreiro, malgrat que JuntsXCat, ERC i la CUP sumin majoria en el Parlament, no "s'ha d'esgotar cap possibilitat perquè "no hi ha certesa que pugui conformar-se aquesta majoria independentista".

Així doncs, si els independentistes no arriben a un pacte, el portaveu popular ha dit que "només hi ha una alternativa de govern" configurada entorn de Ciutadans, partit que va guanyar les eleccions catalanes del 21 de desembre. Si no es configura aquesta alternativa, ha explicat Barreiro, l'única opció que quedarà serà una repetició electoral.

Cs "ha d'intentar-ho"

"Ha d'intentar-ho", ha reclamat a Arrimadas, remarcant que "qui té la responsabilitat derivada de les urnes ha de donar passos" i "assumir aquesta responsabilitat".

Per al senador popular, "és fonamental" que "torni la normalitat" i l'"estabilitat" a Catalunya. A més, ha titllat de "grotesc" que el candidat de JuntsXCat i president en funcions, Carles Puigdemont, intenti governar Catalunya des de Brussel·les.

D'altra banda, preguntat pel mal resultat que el PP va aconseguir en les eleccions catalanes i per la possibilitat que el partit responsabilitzi el seu candidat Xavier García Albiol, Barreiro ha avisat que seria "un greu error" si es "personalitza". Així ha advocat per fer "autocrítica" perquè el "vot útil" a Catalunya ha anat per a Ciutadans i ha "castigat" el PP.