El PP també portarà al Tribunal Constitucional les delegacions de vot del president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín. Així ho han confirmat fonts del partit, que no han precisat quan serà, però sí que han aclarit que el recurs d’empara serà per als dos dirigents independentistes. Aquest recurs, però, serà presentat com a grup parlamentari. Encara està per veure què farà el Govern espanyol.

D’aquesta manera, se suma al recurs d’empara que ja va anunciar Ciutadans aquest dimecres. Va ser Inés Arrimadas enmig del ple de la cambra qui va avançar que acudirien a l’alt tribunal espanyol després que la Mesa tombés les peticions de reconsideració contra el vot delegat dels diputats de JxCat i ERC. “La delegació de vot no està pensada per als fugits de la justícia”, va denunciar.

No obstant això, l’única manera de paralitzar el vot delegat és que el Govern espanyol presenti un recurs d’inconstitucionalitat davant el TC, que suspendria immediatament l’acord de la Mesa del Parlament. Rajoy va anunciar dimarts, després de la reunió de la Mesa, que estudiaria accions legals contra la decisió. Però, fins al moment, no s’ha mogut d’aquí.