Front comú de Ciutadans i el Partit Popular que han carregat aquest dilluns contra el PSC per la seva participació diumenge a la manifestació contra els recursos que el Govern espanyol interposa al TC i que han derivat en la suspensió de lleis catalanes com la d'igualtat o la d'emergència habitacional i energètica.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va participar-hi amb altres membres del partit. Un fet que ha portat al coordinador general del PP català, Xavier García Albiol, a afirmar que els socialistes catalans estan “desesperats i perdent el nord”.

“Em fa vergonya veure que el PSC, en la seva desesperació i pèrdua del nord i sentit comú, sigui capaç de manifestar-se contra l’Estat de dret”, ha retret.

Albiol ha criticat que els socialistes es manifestin “al costat dels qui volen trencar Catalunya” i ha apuntat que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, haurà de donar explicacions.

Arrimadas, despolititzar el TC

El PP i Ciutadans van ser els dos únics partits catalans que no van participar en la protesta. La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha lamentat que els socialistes participin en una manifestació “que té per objectiu fomentar la independència”.

“Quan un no té ni propostes ni la valentia de dir el que pensa, s’ha d’afegir a determinades qüestions”, ha reblat.

Malgrat reconèixer que no estan d’acord “amb moltes de les consideracions que fa el TC, ha suspès moltes lleis que nosaltres vam votar al Parlament”, Arrimadas ha tornat a acusar la Generalitat de “fer servir el patiment de molta gent per tenir una excusa per part de la Generalitat, per a tot. Perquè no hi ha cap sentència del TC que hagi impedit a la Generalitat gastar els diners del fons d’ajuda de les persones en situació de vulnerabilitat. I no s’ha fet”.

A més, la líder de Ciutadans ha dit que socialistes i convergents han mantingut l’statu quo del Constitucional. “Nosaltres al Congrés hem proposat que els membres del TC es triïn per criteris judicials i entre jutges. Els qui avui es manifesten contra el TC, com els socialistes i CDC, no han fet mai res perquè el TC sigui un òrgan despolititzat”, ha sentenciat.