El Partit Popular català ha nomenat a l'exdiputat del Parlament, Santi Rodríguez, com a nou secretari general i número dos d'Alejandro Fernández. Segons informa el partit en un comunicat, volen reforçar també "la seva implantació en el territori i l'estratègia de comunicació" del partit amb el nomenament de dos coordinadors generals: la diputada en el Congrés María de los Llanos de Luna, com a coordinadora general d'acció política, i Juan Milián, com a coordinador general d'estratègia política i comunicació.

Els canvis, aprovats per unanimitat en el comitè executiu del partit d'aquest dilluns, arriben després que l'anterior secretari del PP català, Daniel Serrano, dimitís el passat mes de gener per les acusacions d'un delicte agressió sexual i dos delictes de lesions més lleus.

La dimissió de Serrano

A finals de gener, l'aleshores diputat al Parlament i secretari general del PP català, Daniel Serrano, va deixar totes les seves funcions al partit arran de les investigacions del TSJC sobre unes acusacions d'un delicte d'agressió sexual i dos més de lesions lleus. El TSJC investiga Daniel Serrano per un presumpte delicte d'agressió sexual contra una companya de partit. Segons va avançar El Mundo, la víctima va presentar la denúncia el 2019 en un jutjat d'instrucció, que se'n va inhibir el 2020. L'admissió a tràmit a finals del 2020 i tots dos ja han declarat.

Segons explicava el mateix Partit Popular en un comunicat, Serrano va dimitir "per preparar la seva defensa i poder demostrar així la seva innocència". Ara, Santi Rodríguez ocuparà el seu lloc com a secretari general del partit per complir amb l'estratègia dels populars de nomenar "persones d'àmplia trajectòria".

El nou secretari del PP català, Santi Rodríguez

El nou secretari del PP a Catalunya, Santi Rodríguez (Vilanova i la Geltrú, 1964), va ser portaveu del partit al Consell Comarcal del Garraf entre el 1995 i el 2001, i diputat durant les legislatures VII i VII del Parlament de Catalunya.

Per altra banda, la nova coordinadora general, María de los Llanos de Luna, és en aquests moments diputada al Congrés. Entre el 2011 i 2016, va ser delegada del govern espanyol a Catalunya, durant l'executiu de Mariano Rajoy. També va ser diputada dels populars al Parlament de Catalunya, membre de la junta directiva i portaveu adjunta del grup parlamentari.