Després del pacte de Castella i Lleó on el PP governarà amb Vox, els populars de l'estat espanyol ja no s'amaguen: pactar amb l'extrema dreta està bé. Així ho ha donat a entendre el secretari general del PP català, Santi Rodríguez, en una roda de premsa aquest divendres, on ha traslladat "tota la confiança" dels populars catalans al futur president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, que ahir va anunciar un pacte amb Vox que suposarà que l'extrema dreta governi per primer cop en una comunitat autònoma espanyola. 

I des de Catalunya no li han traslladat només la confiança, sinó que han assegurat que farien el mateix: "Sense cap mena de dubte celebraríem que poguéssim fer un pacte PP-Vox amb continguts programàtics per governar a Catalunya. No tindríem cap dubte", ha expressat Rodríguez, que ha assegurat que el pacte al qual ha arribat Mañueco és respectable: "L'acord que el PP ha tancat amb Vox respecta els principis amb els quals ens movem al Partit Popular".

 

Preguntat per l'esbroncada del president del Partit Popular Europeu, Donald Tusk, per aquest pacte, Rodríguez li ha tret ferro i ha dit que altres personalitats com el president del grup parlamentari europeu, Manfred Weber, han demanat respecte per les decisions que es prenguin a cada regió: "Són dues situacions diferents", ha esgrimit Rodríguez. 

Feijóo

Més enllà de la qüestió de Castella i Lleó, durant la roda de premsa els populars han parlat sobre el congrés que celebraran a principis d'abril per escollir un nou president, després del terrabastall polític entre Isabel Díaz Ayuso i Pablo Casado. Ja s'ha tancat el període per presentar avals per les candidatures, i com era previst Alberto Núñez Feijóo serà el candidat únic a la presidència, després d'haver presentat més de 55.000 avals: Catalunya n'ha presentat uns 1.300. La candidatura de Feijóo, consideren els populars catalans, està causant un clima "d'il·lusió renovada" entre la militància, per encetar una nova etapa amb una candidatura que té un ampli consens entre les files, asseguren.

Segons ha explicat el membre del PP català que està participant del comitè organitzador del congrés, Óscar Ramírez, ara comença el període electoral de Feijóo fins al 20 de març, i en aquest sentit el moment de visitar Catalunya del presidenciable serà dilluns. Malgrat que només hi hagi un candidat, Ramírez ha explicat que continuaran incentivant la participació durant aquesta campanya, i ha apuntat que a hores d'ara hi ha una bona xifra d'inscripcions per la part catalana al congrés.