El líder del PP, Pablo Casado, ha provat de desvincular aquest dimarts l’actual direcció del PP de l’antiga cúpula del partit, assenyalada per la Fiscalia al cas ‘Kitchen’ per haver utilitzat les institucions de l’Estat per espiar el seu extresorer, Luís Bárcenas, i tapar el suposat finançament irregular del partit. En una entrevista a El Mundo, Casado ha destacat que en aquell moment ell “era diputat per Àvila i no tenia cap responsabilitat al partit” i que cap dels protagonistes d’aquella suposada trama està en la política activa. També ha retret al PSOE que faci “acusacions greus” contra la seva formació després dels cas dels ERO a Andalusia, i ha recordat que la Fiscal General de l’Estat és l’exministra socialista Dolores Delgado.

“Cap de les persones a les que afecta aquesta formació està a la vida política activa i aquesta direcció serà ferma per complir la exemplaritat i honorabilitat”, ha sentenciat abans de declinar fer cap valoració sobre l’escrit de la Fiscalia. “Jo el que he de fer ara és no valorar un escrit d’acusació de la Fiscalia liderada per una exministra de Sánchez relacionada amb un cas fosc d’extorsió” vinculat a Villarejo, ha afirmat.

"Respectar la presumpció d'innocència"

Hores abans, la vicesecretària de Política Social del PP, Ana Pastor, ha demanat aquest dimarts prudència i que es respecti la "presumpció d'innocència" després de conèixer l'informe de la Fiscalia Anticorrupció en el qual es demana la imputació del llavors ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per tenir un "coneixement en detall" de l''operació Kitchen' per sostreure documentació compromesa de l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

En una entrevista en 'La hora de la 1', Pastor ha insistit que la seva formació confia en la "independència del poder judicial" i ha descartat referir-se al que "pugui veure's en els titulars". La dirigent 'popular', que ha demanat deixar treballar a la Justícia, ha assegurat que si es referís a aquest cas també hauria de fer-ho sobre les imputacions de Podemos, el "partit que forma part del govern", o sobre casos que també van afectar el PSOE i que van ser sobreseguts.

Fer-ho, segons Pastor, podria tenir un "dany irreparable" sobre les persones implicades, com així ha passat en anteriors ocasions. "Hem de ser tots molt prudents en el que diem. Però no quan surt l'informe d'un fiscal, sinó sobre tot el que fa el poder judicial", ha afirmat.