L'eurodiputat del Partit Popular, Esteban González Pons, ha enviat una carta als presidents de la Unió Europea on demana "no rebre ni obrir els despatxos" a Meritxell Serret, després que la Generalitat la nomenés nova delegada del Govern davant de la Unió Europea. Entre els motius que González Pons al·lega és que "és una fugitiva", i que hauria d'estar a Espanya pel judici a l'1-O. "Ha de saber que la Sra. Serret està sent processada pel Tribunal Suprem pels crims de desobediència a l'autoritat i malversació de fons públics" precisa a la carta.

En aquest sentit, el PP convida a ignorar la tasca de l'abans consellera d'Agricultura. "Li demano que no accepti cap petició per reunir-se, ni de la Sra. Serret ni del seu equip, ja que, a partir d'ara, les seves accions podrien tornar a ser constitutives de delicte. Li demano per favor que no obri les portes dels despatxos europeus a la gent que està tractant de trencar el meu país" explica l'eurodiputat a la missiva. "Aquest nomenament té un únic propòsit: dividir una vegada més a la societat catalana provocant un nou enfrontament judicial. Sóc conscient que hi ha hagut un canvi en el govern d'Espanya. No obstant això, el poder judicial segueix sent tan independent com ho era abans. El procés legal continua obert i aquest nomenament podria ser il·legal i tenir conseqüències penals" afegeix.

En segon lloc, González Pons demana "sisplau, que no permeti que les institucions europees siguin usades per a propòsits políticament inacceptables. Li demano per favor que no permeti que l'Estat de Dret sigui afeblit, ni que la Constitució espanyola i els tractats europeus siguin objecte de burla. El que li demano en definitiva és que si us plau protegeixi l'honor del meu país, Espanya" diu sobre la relació les institucions exteriors de la Generalitat.

"El nostre somni comú d'una Europa més unida, més forta i duradora només serà possible si preservem no només els nostres principis i valors, sinó també la integritat territorial dels Estats-nació, que són els que sostenen els pilars fundacionals de la Unió Europea. Tinc plena confiança en que tindrà en compte aquesta sincera petició que li faig arribar al dia d'avui" tanca el text.