"Volen que el castellà no sigui llengua d'aprenentatge", ha etzibat la diputada del PP Maria Sandra Moreno. En la seva intervenció ha seguit el discurs dominant al Partit Popular: afirmar que el castellà està perseguit a Catalunya. Aquest cop, a més, ha acusat el PSC de ser còmplice d'aquesta persecució i ha preguntat a la ministra d'Educació, Pilar Alegría, que farà al respecte. Alegria ha tret ferro a les acusacions de Moreno i ha remarcat: "Treballarem amb el TSJC a través de l'Alta Inspecció per entregar tota la informació i documentació que se'ns requereixi". Una afirmació que arriba just després del nou acord pel català. Alegría a més li ha retret a Moreno la seva obsessió amb el català, ja que de les quatre preguntes que li ha dirigit la diputada al llarg del temps tres eren sobre la llengua catalana. "Deixin aquest discurs tan destructiu, perquè per vostès les llengües oficials d'aquest país són un problema a Catalunya País Valencià, Euskadi i Balears, i és curiós on l'únic lloc on no són un problema sigui a Galícia, on governen", ha conclòs la ministra. 

 

La croada el PP contra el PSC ha envaït el Congrés dels Diputats aquest dimecres. Abans que comencés la sessió, ja en els passadissos del Congrés la portaveu dels populars, Cuca Gamarra, no ha perdut l'oportunitat per carregar contra el suport dels socialistes catalans a nova llei del català. "Evidentment, és una llei per evitar que aquest compleixi una sentència", ha afirmat Gamarra, qui ha sostingut que es tracta d'un "frau" per incomplir la sentència del 25% de castellà a les aules. El discurs del PP sobre el tema no ha diferit gaire dels passadissos a l'hemicicle, on Moreno ha acusat el govern espanyol d'immobilista davant del qual ha considerat un atac al castellà. 

El català al Congrés

El PP no ha estat l'únic que ha aprofitat la sessió de control d'aquest dimecres per carregar contra la nova llei sobre el català. Ciutadans no ha perdut la seva oportunitat i ha pujat l'aposta de les acusacions del PP.  El portaveu de Ciutadans, Edmundo Bal, ha lamentat que el PSC "participi en un complot" per incomplir una sentència i ha aprofitat per recordar unes paraules del mort ministre de l'Interior Alfredo Pérez Rubalcaba que deia -ha recordat- que "quan un s'acosta als separatistes s'encomanen tots els seus vicis" Bal ha matisat que els vicis són "desobeir sentències".

També entre els passadissos, Gabriel Rufian, portaveu d'Esquerra al Congrés, ha celebrat l'acord pel català i ha subratllat que el castellà no està perseguit a Catalunya i que destaca que des de fa 40 anys hi ha un consens per protegir el català, que a parer seu "no és patrimoni dels independentistes", segons recull Europa Press.