El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, ha avisat aquest dimecres al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que el seu partit estarà vigilant perquè no es produeixi la llibertat o algun benefici penitenciari per a Oriol Junqueras a canvi del suport d'ERC en la investidura.

García Egea ha avisat que el PP estarà "molt atent" per veure si Sánchez "està negociant la llibertat o algun benefici penitenciari per a Junqueras" a canvi que aquest "doni l'ordre a ERC" perquè permeti la investidura del candidat socialista.

"Això seria gravíssim, un president del govern espanyol que negocia amb un president del Govern condemnat per sedició a canvi que el faci president. Estarem molt pendents de denunciar aquests fets si això passa", ha abundat el dirigent del PP en una entrevista a La Sexta.

García Egea ha lamentat que poques veus en el PSOE estiguin "alçant la veu" davant les negociacions amb ERC i ha afegit que a ell li agradaria saber què han votat en la consulta a les bases de dissabte passat dirigents com Emiliano García Page, Ángel Gabilondo o Ximo Puig.

El dirigent del PP ha indicat que el PSOE dels consensos constitucionals de 1978 "avui no existeix i no queda res" després de la Declaració de Granada o de Barcelona. "Avui el PSOE està lliurat a Bildu a Navarra, als independentistes als ajuntaments de Catalunya i també al pitjor nacionalisme a les Balears", ha postil·lat.