El PP no dona ni uns dies de gràcia a Meritxell Batet. La suspensió dels diputats presos, la primera patata calenta de la nova Mesa, és el que marca el debat polític. I si la nova presidenta del Congrés dels Diputats no els suspèn de forma immediata, els populars demanaran la seva reprovació. Així ho ha anunciat aquest dijous al matí el seu secretari general, Teodoro García Egea, abans que es reuneixi l'òrgan de govern de la cambra. També ha avançat que estudiarien accions judicials.

Després que el Tribunal Suprem hagi tornat a Batet la patata calenta, Teodoro García Egea ha acusat la presidenta de la cambra d'intentar "rentar-se les mans" i "guanyar temps" per evitar que se suspengui els quatre diputats presos. En aquest sentit, el dirigent del PP li ha recordat que "ha rebut un escrit indicant-li el camí per a suspendre els presos colpistes de forma immediata".

I la cosa no acaba aquí, sinó que també, segons ha afegit el secretari general dels populars, "es planteja actuar per prevaricació i desobediència davant dels tribunals".

Hores abans que es reuneixi la nova Mesa del Congrés per primera vegada, la sala segona del Tribunal Suprem ha contestat Meritxell Batet assenyalant que la setmana passada ja li va indicar la forma de procedir i que, per tant, l'informe que demanava era "inviable".

Ciutadans també demana celeritat

Abans d’entrar a la reunió de la Mesa, el representant de Ciutadans, Ignacio Prendes, ha reclamat que aquest mateix dijous es procedeixi a la suspensió dels diputats presos. “No és discrecional, és obligatori, i no acceptarem més endarreriments”, ha advertit el vicepresident quart del Congrés, que ha insistit que “ho diu el reglament de la cambra”.

Per la seva part, Vox ha registrat un escrit aquest dijous al migdia on sol·licita que la Mesa declari que els presos electes “no han adquirit la condició plena de diputats”. Però està més justificat en les fórmules d’acatament de la Constitució que van fer servir.