El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat avui que reunirà dilluns que ve el seu comitè de direcció a Barcelona, coincidint amb el primer aniversari de la manifestació per la unitat d'Espanya que va convocar Societat Civil Catalana.

En declaracions durant la seva visita a la fàbrica d'Ybarra a Dos Hermanas (Sevilla), el líder del PP ha subratllat que també es reunirà amb la junta directiva regional en un 8 d'octubre que entén que és "molt important" per al seu partit. "Apel·lo a aquest esperit del 8 d'octubre, en el qual un milió de persones van sortir als carrers amb banderes d'Espanya, Europa i Catalunya per demanar concòrdia, llibertat i prosperitat econòmica", ha subratllat Casado.

El líder del PP ha afegit que en aquestes setmanes, "en les quals se celebra el magnífic discurs del rei d'Espanya liderant la nació espanyola i posant-se al capdavant de l'Espanya dels balcons, que seguim en aquesta roda de hàmster un any després és una cosa molt trista".

Després de carregar contra l'estratègia dels independentistes, ha assenyalat que a Catalunya "es veu un circ amb tres pistes, la d'ERC, la del PDeCAT i la de la CUP, i hi ha un espectacle que a vegades coincideix i a vegades els focus són diferents".

Preguntat per la decisió del president del PP català, Xavier García Albiol, de deixar l'acta de diputat al Parlament i la presidència del partit a Catalunya per competir per l'alcaldia de Badalona, Casado ha destacat que el dirigent català és "molt estimat" en el partit i que "seguirà tenint moltes responsabilitats". "Intentarem que hi hagi un congrés, com sempre en llibertat, que es presenti qui vulgui, i Albiol es pugui presentar a guanyar Badalona", ha afegit.