La socialista Francina Armengol (PSIB - PSOE) tornaria a governar a les Illes Balears pactant amb Unides Podem i els nacionalistes de MÉS, segons una enquesta d'El Mundo. El sondeig indica que Vox entraria al Parlament balear amb 3 diputats i que Ciutadans experimentaria una crescuda notable passant de 2 a 8 - 9 diputats.

Pel que fa a l'altra formació unionista, el PP, cau en picat i perd 7 escons (passaria de 20 a 13 - 15). D'aquesta manera es descarta un pacte de la triple dreta, PP, Cs i Vox, que no arribarien a la majoria absoluta de 30 diputats.

Els socialistes d'Armengol es reafirmarien a les Illes com a primera força política (17- 20 escons) seguint els resultats que el PSOE va obtenir a les Balears a les eleccions generals del passat 28 d'abril. Segons apunta el citat mitjà, Cs escala i passa de ser la setena força a situar-se al tercer lloc, darrera el PP.

Cs ha pres aquest tercer lloc a Unides Podem però tot apunta a que es repetirà el pacte d'Esquerres, amb Francina Armengol al capdavant: PSIB - PSOE, Unides Podem i MÉS aconseguirien entre 30 i 32 diputats.