Davant la “via bèl·lica” que creuen que proposa el president Quim Torra i davant la “desautorització” dels Mossos, el PP insta Inés Arrimadas a presentar una moció de censura al Parlament. Així ho ha reclamat aquest dilluns el diputat Santi Rodríguez, que ha rebatut la “via eslovena”. De la mateixa manera, també ha demanat al govern espanyol que torni a posar en marxa l’aplicació de l’article 155. Per la seva part, han registrat una petició extraordinària de compareixença del cap de l’executiu davant del ple de la cambra.

Si bé ha reconegut que els números no donen per sumar una majoria absoluta contra el president Torra, Santi Rodríguez sí que ha defensat que “tindria molt de simbòlic desautoritzar el president de la Generalitat” a través d’una majoria relativa gràcies a l'abstenció de la CUP. “En aquest moments és important alçar la veu perquè Catalunya no és com els independentistes volen fer creure”, ha assenyalat.

A banda de la “via bèl·lica” d’Eslovènia, el dirigent popular també ha carregat contra la “desautorització” que han fet el conseller Miquel Buch i el president Torra dels Mossos d’Esquadra després dels aldarulls de Girona i Terrassa aquest dissabte. Segons ha dit, la conseqüència ha estat la “passivitat” de la policia catalana davant dels talls de carreteres i obertura de peatges per part de “grups violents i encaputxats”. Ha alertat que tornarà a passar el pròxim 21 de desembre, amb un “nou intent d’assalt al Parlament”.

És per tot això que, des del seu subgrup parlamentari, han registrat aquest dilluns una petició de compareixença extraordinària del president de la Generalitat davant del ple del Parlament, “per a debatre aquests fets i quina ha de ser la sortida”.

Finalment, Rodríguez també ha carregat contra la suposada passivitat del govern espanyol enfront el que està passant. Els esdeveniments de l’última setmana, ha defensat, “reforcen encara més” la proposta de tornar a aplicar l’article 155 a Catalunya. Per aquest motiu el PP ha reclamat a Pedro Sánchez que torni a posar en marxa el procediment.