La número tres del PP al Congrés per Barcelona, Alícia Sánchez Camacho, ha aprofitat el seu primer acte de campanya electoral per definir el PP com l'única garantia que la "radicalitat catalana" no s'encomani al conjunt de l'Estat. En clara referència a la incidència de la CUP en les dinàmiques parlamentàries catalanes, Sánchez Camacho ha reiterat que l'única opció de veritat que "pot frenar aquesta CUP espanyola és el PP perquè el PSOE està debilitat i difuminat i està en mans de Pablo Iglesias, que avui ha dit que està convençut que Sánchez pactarà amb Podemos". 

Sánchez Camacho ha fet aquestes declaracions durant una visita a Viladecans (Baix Llobregat), a la Reserva Natural Remolar-Filipines al Parc del Delta del Llobregat. Des d'allà, on ha coincidit amb un grup escolar, ha considerat preocupant que "els radicals puguin obtenir un nombre de vots importants a Catalunya" i ha apostat per la gran coalició.

Sánchez-Camacho espera que el PSOE recuperi el sentit d'Estat i ha criticat que ha perdut l'oportunitat de poder negociar amb el PP aquests quatre mesos i "ara està dèbil, difuminat i en mans de Pablo Iglesias". "L'única sortida del PSOE és una gran coalició amb el PP amb un govern amb sentit d'Estat que pacti coses com la unitat d'Espanya o la política internacional".

Rebaixa de l'IRPF

La presidenta del PPC ha aprofitat per concretar la proposta de canvi impositiu del PP: abaixar dos punts tots els trams impositius i així el tipus mínim baixarà al 17% i el tipus màxim, al 43%. També ha apostat perquè les persones que trobin la seva primera feina no paguin IRPF durant un any i els aturats de llarga durada que comencin un negoci, en quedin exempts durant dos anys.

La presidenta del PPC ha dit que no es pot aguantar la pressió impositiva de Catalunya. "Tenim el major nombre de tributs propis, 15, mentre que Andalusia en té vuit", ha afirmat. En aquesta línia, ha recalcat que el vot al PP és un vot a favor d'abaixar els impostos als autònoms i als emprenedors i fer una gran reforma i que hi hagi dos tipus menys en l'IRPF. "Votar el PP és votar una política fiscal i una manera de plantejar els impostos que afavoriran la contractació dels treballadors".