El vicesecretari de Coordinació Política del PP a Andalusia, Toni Martín, ha lamentat avui que s'hagi intentat "utilitzar políticament", per convertir-lo "en una pedra per llançar-la a un altre", el seu missatge a les xarxes socials "a favor de Catalunya i dels catalans", i que s'ha tornat viral. En un comentari a Facebook publicat avui, Martín ha volgut "aturar" aquest assumpte i ha dit que l'entristeix que hi hagi qui intenta utilitzar el seu escrit políticament, i que no contesta per no trencar "la màgia" que l'ha unit "a milers de catalans".


Martín s'ha convertit en notícia a les xarxes socials en assegurar, després d'una visita a Girona aquest Nadal, que ha confirmat en persona com els "clixés" negatius sobre Catalunya i els catalans no s'ajusten a la realitat, un escrit que ha rebut més de 37.000 visites i ha estat compartit més de 15.000 vegades.

Martín ha explicat avui que només pretenia transmetre les emocions que li havien provocat Catalunya i la seva gent, noves per a ell, i ha indicat que és evident que no es tractava d'una reflexió política, "sinó humana i de sentiments cap a una terra i la seva gent, un missatge que no va en contra de ningú, sinó a favor de Catalunya i els catalans".

"A favor de Catalunya i els catalans"

Ha explicat que "potser per això ha agradat a tantes, tantíssimes persones" i s'ha convertit en un "fil virtual" que han anat "cosint lliurement milers de persones per teixir una xarxa social, una filera enorme i entranyable de catalans". Aquestes persones, segons continua, "no s'han parat a pensar si el de davant o el de darrere veia altres assumptes de la seva mateixa manera o d'una altra", només compartint un sentiment que va expressar i en el que creu que s'han reconegut: "l'amor a Catalunya".

El dirigent del PP-A considera que ha arribat el moment d'aturar-se i que siguin els perfils d'aquests milers de persones que han compartit el seu relat "els que vagin dirigint-lo, fent-lo seu, integrant-lo en si mateixos". Martín ha dit que es queda "amb l'afecte i amb tantes emocions" que ha rebut, i especialment amb els "missatges sentits" de les persones que un dia van emigrar a Catalunya "buscant una vida que en un altre lloc tenien difícil".

"Els meus pares van ser emigrants. Ells sempre em van parlar d'aquells anys com els millors de la seva vida. Potser per això tinc un concepte molt elevat dels pobles que saben acollir la gent", ha finalitzat Martín, qui acompanya el missatge d'una foto seva besant el cul de la lleona a Girona, ja que com diu la dita: "Només podràs tornar a Girona si has fet un petó al cul de la lleona".