El nou portaveu del PPC al Parlament, Alejandro Fernández, ha alertat de la "batasunització" de la política catalana a mans d'una CUP amb pràctiques de "kale borroka (violència al carrer) de baixa intensitat". Fernández ha instat JxSí a reflexionar sobre els seus “companys de viatge”.

Fernández –que va rellevar com a portaveu parlamentari del PPC Enric Millo després del seu nomenament com a delegat del Govern a Catalunya–, ha criticat durament la formació anticapitalista després de la polèmica per la crema de fotografies del Rei.

A Catalunya, ha avisat, "s'està produint una batasunització de la política i d'alguns espais urbans, una cosa que passava al País Basc", amb episodis com el trencament de fotos de Felip VI com a protesta per les posteriors detencions.

En el que ha qualificat com "kale borroka de baixa intensitat", com "cremar fotos de gent o amenaçar de mort polítics amb pintades", Fernández ha opinat que aquestes accions són "incompatibles amb la democràcia, perquè no és llibertat d'expressió".

"Té molt a veure amb la influència que està tenint la CUP i la seva manera de veure la política, molt pròxima als postulats històrics de Batasuna. Per a una persona totalitària, quan algú discrepa immediatament és amenaçat", ha afirmat.

Segons el seu parer, "quan es comença amb aquestes coses un ja no sap mai on acaba, perquè trencant la foto d'una persona estàs cosificant, estigmatitzant i assenyalant amb el dit, pràctiques que per desgràcia vam veure durant molts anys al País Basc. Això hauria de portar el Govern a reflexionar sobre els seus companys de viatge".

Uns paral·lelismes amb Euskadi que han portat Fernández a afirmar que, ja que el procés independentista a Catalunya s'acabarà "igual o pitjor que el de l'exlehendakari Ibarretxe", s'obre, en canvi, una "extraordinària oportunitat" per "establir les bases per construir una alternativa de govern" enfront del sobiranisme.

Malgrat admetre que el PPC, Ciutadans i el PSC "estan lluny de la majoria", ha confiat que: "Les coses poden canviar, i crec que no estem molt lluny que els tres partits sumem una majoria" per formar una "alternativa al nacionalisme", ja que "seria molt sa que hi hagués per fi un govern no nacionalista a Catalunya".

Una "estratègia" amb la qual treballa el seu partit, amb la "confiança total que serà possible més aviat del que ens pensem", ha afirmat, incidint en la "volatilitat" de la política catalana.

I és que, ha denunciat, "el procés independentista té a veure amb el nacionalisme romàntic i sentimental, una ideologia que ha portat els pitjors fantasmes del segle XX i que és absolutament perversa, motiu pel qual el que és necessari i sa per a Catalunya és que pugui governar una altra ideologia".

De moment, Fernández, que en el ple de la setmana que ve serà l'encarregat de defensar en nom dels populars la posició contrària a tramitar el projecte de pressupostos per al 2017, ha denunciat que aquests comptes tenen "el signe del pacte amb la CUP, ja que no només no estan al servei del creixement econòmic, sinó al servei de destruir les bases de l'economia de mercat" i de "malgastar" recursos en el procés independentista.