El líder del PP a Catalunya. Xavier García Albiol, ha acusat el Govern d'haver donat instruccions als Mossos d'Esquadra perquè no detinguessin ningú a Gràcia durant aquesta passada setmana d'aldarulls pel desallotjament del Banc Expropiat. Albiol ha assegurat que les "només" dues detencions que s'han produït s'entenen per una voluntat del president, Carles Puigdemont, de "no incomodar la CUP", qui "li ha de votar els pressupostos la propera setmana". 

"Són qui estan a les barricades, participant amb qui llancen pedres i cremen contenidors", ha alertat el popular sobre els anticapitalistes, alhora que ha remarcat que "la seguretat del barri de Gràcia no pot estar en risc per culpa d'això". Amb tot, afirma "tenir clar", que en qualsevol cas no obeeix al fet que els Mossos no sàpiguen fer la seva feina i no tinguin "capacitat professional".

Sobre l'última entesa dels "estrafolaris i marginals" amb Junts pel Sí per una seguretat social catalana, Albiol ha subratllat que "als que no som independentistes no ens enreden". "El Govern és plenament conscient que la proposta és inviable, perquè crea inseguretat jurídica, està al marge de la llei, és un despropòsit i posaria en risc les pensions", ha reblat. 

Atac a Sánchez

"En declaracions, Pedro Sánchez ha afirmat que aposta per una reforma constitucional que acordarà un pacte polític amb Catalunya. El que li vull dir amb tot el respecte i contundència és que no s'adona del que està passant a Catalunya, la realitat que s'està vivint, i de forma especial la situació política en què ens trobem la meitat de la població que no som independentistes", ha advertit Albiol.

El popular ha prosseguit per reivindicar que "la solució no passa per donar satisfacció als independentistes", perquè Catalunya "no necessita ni una millora en temes culturals ni una millora en temes lingüístics", ja que afirma que "gaudeix del màxim de competències". "Qualsevol reforma que anés en aquesta direcció seria caure en la trampa dels independentistes", ha assenyalat. Amb tot, ha mostrat la seva preocupació per "una proposta tan ambigua", així com que el PSC "s'estigui manifestant amb els d'Òmnium, CUP i envoltat d'estelades i demanant desobediència", en referència a la manifestació pels drets socials celebrada aquest diumenge. 

Reforma del sistema de finançament. Aquest seria el camí dels populars. "És cert que no és l'adequat", ha admès Albiol, recordant que "es va aprovar fa cinc anys amb el vot en contra del PP perquè crèiem que no era el millor".