El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha assegurat aquest dilluns que la limitació dels aforaments anunciada pel president del govern espanyol forma part del “pacte ocult” de Pedro Sánchez amb el president de la Generalitat, Quim Torra. A parer seu implicaria que el Suprem no tindria potestat per jutjar els líders independentistes (que perdrien la seva condició d’aforats) i el cas passaria a un tribunal ordinari.

Segons García Egea, Sánchez intenta d’aquesta manera que “els colpistes escapin tan aviat com sigui possible del Suprem”. “Aquesta proposta més enllà de venir bé a Sánchez demostra que no vol que Llarena jutgi Torra”, ha afirmat en roda de premsa a la seu del partit.

En tot cas, i davant dels dubtes expressats per alguns periodistes sobre aquest vincle entre la limitació d’aforaments i el cas de l’1-O, on els encausats es troben al Suprem per un suposat delicte de rebel·lió, García Egea ha demanat a Sánchez que “expliqui” si l’abast de la reforma, i si afecta a més jutges, fiscals, membres de les Forces de Seguretat de l’Estat i militars.