El portaveu del Partit Popular al Congrés, Miguel Tellado, ha titllat la reflexió de Pedro Sánchez de “simulació de dimissió”. Tellado considera que la decisió del líder socialista de continuar al capdavant del govern espanyol demostra que “no té límits” i l'ha acusat de buscar “controlar” els mitjans de comunicació, l'oposició i la justícia, com el Consell General del Poder Judicial (CGPJ). De fet, ha dit que el cap de l'executiu estatal s'ha “bolivaritzat” i vol que l'oposició “calli com si això fos Veneçuela”. “Pedro Sánchez s'ofega en el seu propi fang. Hem vist el govern en seu parlamentària difamar a persones que no estaven a la cambra i que no es podien defensar. L'oposició té una labor, que és controlar al govern i exigir-li explicacions”, ha recalcat Tellado en una entrevista en Antena 3.

En aquest sentit, ha deixat clar que el PP continuarà reclamant explicacions sobre “un cas de corrupció que, si és cert, és tremendament greu”, en al·lusió a l'anomenat ‘cas Koldo’. “Sánchez ha de renunciar al fet que l'oposició en aquest país calli com si això fos Veneçuela. Això no passarà”, ha avisat Tellado. El dirigent popular ha seguit carregant contra Sánchez i ha assegurat que han assistit “durant cinc dies a una farsa” i “a un espectacle vergonyós” que, al seu judici, posa al president del govern en una tessitura “francament lamentable” i demostra que “no té límits”.

El PP acusa Sánchez de “presa de pèl”

“Ha intentat victimitzar-se per, a través de la victimització, aconseguir la impunitat dels seus propis actes i dels actes de persones pròximes a ell mateix”, ha indicat, per a subratllar que això “no és presentable en una democràcia moderna i madura” sinó “més propi del populisme d'altres països que de l'Espanya actual”. Després d'afirmar que Sánchez ha “intentat prendre el pèl a tot un país”, ha assenyalat que estan en “una situació pitjor que el dimecres passat” perquè “després de tot aquest numeret i aquesta farsa” segueix “sense donar explicacions de casos de presumpta corrupció que planen el seu govern, el seu partit i el seu entorn més personal”. En la seva opinió, això és “el veritablement lamentable”.

Alhora, Tellado ha dit que “qualsevol demòcrata ha de respectar la feina dels mitjans de comunicació” i ha censurat que Sánchez “ataqui determinats mitjans de comunicació que publiquen informacions crítiques amb la seva gestió, amb el seu govern o amb el seu entorn personal”. Al seu entendre, aquesta actitud és “francament irresponsable en una democràcia madura”. En el cas de la Justícia, Tellado ha dit que és “independent” a Espanya. “I tots els espanyols som iguals davant la llei, la seva dona també i ell també. Aquí no hi ha privilegis per a ningú”, ha manifestat.

Renovar el CGPJ

En ser preguntat per la possibilitat d'explorar una solució per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) com la que ha posat damunt de la taula el president interí, Vicente Guilarte, Tellado ha assegurat que el PP ha plantejat al PSOE una proposta “sincera i precisa” per renovar el Consell i “al mateix temps aprovar una nova llei que permeti avançar en la despolitització dels òrgans de direcció de la justícia”.

“El PSOE no accepta aquesta proposta perquè crec que no vol renovar el CGPJ sinó que el que vol és controlar-lo. I això forma part d'una estratègia general de colonització de totes les institucions públiques per posar-les al servei del Partit Socialista”, ha asseverat, per denunciar el que ha ocorregut en òrgans com el CIS, l'Agència EFE o RTVE.

Sobre si el PP estaria disposat a pactar un codi ètic per regular la funció de la dona i familiars del president com ocorre en altres països, Tellado ha assenyalat que “això està perfectament regulat en la legislació actual”. “Jo tinc la sensació que Pedro Sánchez s'ofega en el seu propi fang”, ha declarat, per insistir que el seu partit li continuarà demanant explicacions.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!