Després del discurs del candidat a la investidura, Pedro Sánchez, alguns grups parlamentaris han reaccionat a la intervenció del socialista. En una compareixença des d'una de les sales del Congrés dels Diputats, la portaveu del Partit Popular, Cuca Gamarra, ha assegurat que el discurs de Sánchez "no ha estat d'investidura", sinó que ha fet una intervenció d'"oposició al Partit Popular, a governs autonòmics i locals i a la majoria social i parlamentària autonòmica i local del PP". "Ha fet un discurs basat en l'enfrontament i per dividir més la societat espanyola", ha assenyalat la secretària general dels populars. Segons Gamarra, el president del govern espanyol en funcions ha fet un discurs on evidencia que "no ve a governar per, sinó en contra d'11 milions d'espanyols". Aquesta xifra és la suma dels vots del PP, Vox i UPN.

🔴 Debat d'investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE | Última hora al Congrés dels Diputats

Per als populars, el fil conductor de la intervenció del líder del PSOE ha estat "atacar el contrari per no haver de justificar el que ha fet, fa i farà". "No ha buscat el que ens uneix com es va fer amb la Transició, sinó que el que ha fet ha estat mentir en allò que ens separa per crear i generar més divisió", ha sostingut Cuca Gamarra. En aquest sentit, el PP creu que "aquesta no ha de ser la vocació de qui compareix per voler ser president del govern". Durant la roda de premsa, Gamarra també ha volgut destacar que, en el seu discurs, Pedro Sánchez no ha dedicat "ni un minut a les persones de les quals depèn i que li donaran suport a la investidura": "No ha dit ni una paraula sobre Bildu, Esquerra Republicana ni Junts per Catalunya; seguim sense conèixer quin és l'acord amb Bildu, que segur que existeix perquè en aquest punt ja sabem que aquest  no és a canvi de res".

Una amnistia que "no té justificació"

Davant la defensa que Pedro Sánchez ha fet de l'amnistia, la portaveu dels populars a la cambra baixa espanyola ha volgut fer èmfasi en el fet que el socialista "ha passat de puntetes per l'amnistia, sense justificar-la ni argumentar-la". "No ho ha fet perquè no té justificació, ni argumentació, ni explicació possible", ha afirmat Cuca Gamarra. En qualsevol cas, la dirigent del PP ha indicat que "han quedat clares que les circumstàncies són les que són, i que Sánchez ha volgut deixar clar que li toca fer de la necessitat, virtut". Per aquesta raó, la formació conservadora considera que el PSOE únicament aprova l'amnistia "pels set vots que necessiten perquè la investidura tiri endavant". En aquesta línia, s'han mostrat molt molestos pel fet que Sánchez hagi tornat a afirmar que ho fa "en nom d'Espanya" i "per l'interès general dels espanyols": "No és ni per Espanya ni en nom dels espanyols, ho és en el seu nom propi perquè té aquesta necessitat després d'haver perdut les eleccions".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!