Els estrategues del Partit Popular tenen aquests dies un pic de feina. Els de Pablo Casado es debaten sobre quina és la millor forma per seduir el seu electorat i millorar així els mals resultats obtinguts a les últimes eleccions generals ara que tenen una segona oportunitat. Vist que sembla que VOX ja no és una amenaça, els populars miren de modular el to que tant havien extremat durant l'última campanya electoral. Ara bé, una cosa són les formes i les altres el fons. I el pòsit segueix sent el mateix. 

Si Casado va engegar l'anterior campanya electoral anunciant als quatre vents que si arribava a Moncloa la seva primera mesura seria aplicar el 155, ara aquest article de la Constitució ha desaparegut dels discursos, entrevistes i compareixences dels líders del PP. Al llarg de les últimes 24 hores n'hem tingut diversos exemples. L'últim, la roda de premsa del secretari general del PP, Teodoro García Egea, posterior a la reunió de la direcció del partit que ha tingut lloc aquest dilluns a Barcelona. 

Tot i la insistència dels periodistes en preguntar pel 155, García Egea ha fugit d'estudi. El portaveu dels populars ha respost atacant "l'equidistància de Pedro Sácnhez", que critica l'independentisme "mentre hi manté acords" a ajuntaments i a la Diputació de Barcelona. La mà dreta de Casado ha demanat al líder del PSOE que trenqui aquests pactes i que presenti recursos al Tribunal Constitucional contra les iniciatives parlamentàries dels independentistes. Però no només això. Alhora li recorda que té sobre la taula diversos mecanismes per "restablir la legalitat" a Catalunya. 

El cert és renovada proposta del PP no té res de suau, ni de moderada. "Abans d'anar més enllà" plantegen aplicar la llei de Seguretat Nacional per prendre a la Generalitat el control dels Mossos d'Esquadra, intervenir les finances -com va fer en el seu dia Montoro- i revisar el paper de TV3 i del professorat català per controlar que no s'hi adoctrini. 

L'esperit Coscubiela i l'enamorament d'Iceta

Expirat el termini per poder materialitzar la seva proposta de candidatura unitària amb Ciutadans amb la fórmula Espanya Suma, els populars centraran la campanya la necessitat d'acumular el vot de la dreta en el seu partit, "per obtenir un escó més que el PSOE". Per això es presenten com "l'única força capaç d'aturar el deliri separatista" i avisen que "en democràcia els bons sempre guanyen". 

Sobre la moció de censura que Ciutadans presentarà contra el president Quim Torra, el líder del PP català Alejandro Fernández celebra que li hagin fet cas i recorda que fa mesos que demana als de Rivera que prenguin la iniciativa. En aquest sentit, Fernández demana al PSC que s'hi sumi. "No li demano a Iceta que s'enamori del PP". I fa extensiva la invitació als comuns, demanant-los que recuperin l'esperit Coscubiela.