L'actual portaveu del grup municipal Más Madrid a l'ajuntament de la capital espanyola ha decidit no implicar-se en la fundació del partit i mantenir-se com a independent.

En un comunicat fet pública avui a les xarxes, Marta Higueras, reinvindica el seu paper com a independent i el fet de poder seguir participant en política institucional amb un perfil "independent, apartidista, no apolític". Higueras manté la voluntat de seguir treballant en el grup municipal de la formació política fundada per Íñigo Errejón, hereva del llegat de l'ex alcaldessa Manuela Carmena. 

Higueras apel·la a la "coherència" i "el compromís" que va adquirir amb els 505.159 votants en les municipals que els van donar suport i per això diu que pren "la decisió de no participar ni en la constitució del partit polític Más Madrid ni en el seu desenvolupament posterior". 

Más Madrid ha començat el camí per esdevenir partit polític. Està previst que aquest mes de juny es constituirà com a partit, en el que pretén ser, un format inèdit ja que no comptarà amb secretaria general ni té previst formar cap estructura vertical, com les que tenen la resta de partits. Un nou model que vol defugir  de la "concentració de poder tan extrema en una figura o en unes poques figures".