El portaveu de la Fundació Francisco Franco, Jaime Alonso ―a la fotografia, a l'esquerra d'Abascal―, és un dels finançadors econòmics del partit d'ultradreta Vox, segons publica la Cadena SER. El membre de la fundació franquista hauria fet importants donacions a Vox León, d'on és natural.

La SER ha tingut accés a trucades telefòniques i converses de Whatsapp del president de Vox León, Carlos Portomeñe, amb la resta d'afiliats. En una de les trucades, realitzada l'octubre del 2018, Portomeñe afirma que Alonso li ha dit que "està amb nosaltres absolutament i ens ajudarà, perquè com a nosaltres, li preocupa el tema del finançament i ho té molt clar... m'ha dit que cal fer un pas més".

El contacte amb Alonso era gestionat des de la cúpula del partit d'àmbit nacional. De fet, Portomeñe assegura que "Alonso és un tio amb línia directa amb el partit a Madrid" i que "parla tres vegades al dia amb Abascal".

El gener d'aquest any, diversos membres de Vox León van compartir la seva incomoditat al grup de Whatsapp de la formació per l'allau de nous afiliats provinents de Fuerza Nueva i de la Fundació Francisco Franco. "Això és Vox", recordaven per diferenciar-se d'aquests grups. El president provincial va explicar-los-hi que Alonso els ajudava "en la part econòmica, una cosa fonamental per a la campanya" i que no estava disposat a renunciar-hi. Dues setmanes més tard, Portomeñe destituïa tota l'executiva lleonesa.

La cadena ha parlat amb el portaveu i patró de la Fundació Francisco Franco i aquest no ha volgut confirmar-ho. "Jo no afirmo ni nego. Jo això ho dono a Hisenda i Hisenda és l'única que pot saber el que jo faig amb els meus comptes", ha dit. També s'ha intentat parlar amb Portomeñe i Vox León però, just el mateix dia que la cadena va fer trucades per confirmar la informació, el president provincial va ser destituït i substituït.