Entre poc i massa; l'arribada de la princesa Elionor i la infanta Sofia a Figueres ha passat bastant desapercebuda per als catalans, que aquest cap de setmana han tingut altres feines més entretingudes i millors com anar al Canet Rock, al Festival Vida o al Festival de Pedralbes. Les petites de la família reial espanyola van fer aquest diumenge una visita llampec al Museu Dalí de Figueres; el motiu de la seva visita a Catalunya és que aquest mateix dilluns s'entreguen els Premis Princesa de Girona, uns guardons que fa uns anys que no s'entreguen a Girona perquè els seus ciutadans ho rebutgen. Poca gent per part dels republicans i poca per part dels monàrquics, van fer soroll, això sí. Ara bé, si llegim certs diaris espanyols aquest dilluns alguns es deuen pensar que la visita de les dues joves va ser l'esdeveniment de l'any per als habitants de Figueres, i això ja us puc assegurar que no va ser així. 

El diari ABC duu una imatge de grans dimensions de la princesa Elionor de visita a Figueres: "Elionor honra a Girona el seu títol de Princesa". Seguim llegint: "Viatja per primera vegada al territori més radical de l'independentisme per mostrar la normalitat institucional", el que dèiem... Acompanyada per la seva germana, la infanta Sofia, Elionor va arribar passades les cinc de la tarda amb un cotxe oficial. L'esperaven el president de la Fundació, Francisco Belil; el de la Fundació Salvador Dalí, Jordi Mercader; i el vicealcalde de Figueres, Pere Casellas. L'alcaldessa, Agnès Lladó, no hi va acudir. El titular del dia, però, és per a l'encariment dels preus: "La inflació desbocada asfixia l'economia de les famílies".

ABC
ABC

Sondeig electoral a la portada d'El País, que situa el PP al capdavant: "Feijóo agafa distància de Sánchez en vots i escons per primera vegada". De fet, segons l'enquesta del diari, els socialistes aconseguirien 103 escons i els populars 118 (el PP en va aconseguir 89 a les darreres eleccions al Congrés). El rotatiu madrileny dona més detalls del decret del govern espanyol que pretén facilitar la incorporació laboral de professionals del sector de la salut: "Els sanitaris no podran ser temporals més de tres anys".

El País
El País

"El 43% dels espanyols reduirà les seves vacances per la inflació", alerta El Mundo. També recull la pressió de l'aliança atlàntica per incrementar el pressupost militar de l'estat espanyol: "L'OTAN 's'assegurarà' que Espanya compleixi la despesa militar". La imatge de la portada per a la futura reina d'Espanya, acompanyada d'un titular, un cop més. Les activitats continuaran aquest dilluns 4 de juliol. Els Reis, acompanyats per la princesa d'Astúries i de Girona i la infanta Sofia, presidiran l'acte de lliurament dels Premis Fundació Princesa de Girona 2022 que tindrà lloc a l'Àgora del Museu de les Aigües d'Agbar de Cornellà de Llobregat (Barcelona) a les 19.45 h. 

El Mundo
El Mundo

La Razón entrevista la ministra de Defensa, Margarita Robles: "Podemos sabrà si li resulta compatible o no estar al govern espanyol". També parla de la visita de la princesa Elionor a l'Empordà: "Elionor es reivindica com a Princesa de Girona a Figueres". A tocar de l'entrada del museu, s'hi van congregar els promonàrquics amb banderes espanyoles i crits de suport. Uns metres més enllà, ho feien els detractors. Tot i que inicialment la protesta dels contraris a la monarquia estava prevista davant de la Torre Galatea, a última hora els cossos de seguretat van decidir canviar les posicions i van situar els defensors en aquesta zona i els detractors molt més lluny.

La Razón
La Razón

"La persecució a Rosell es va basar en dades sense verificar", assegura El Periódico. La fotografia és per al funeral d'una nena ucraïnesa en plena guerra amb Rússia: "343 nens morts a Ucraïna". La guerra no cessa i el temor que sembren les tropes russes és notícia del dia. L'exèrcit txetxè, que lluita braç a braç amb el rus, ha difós un vídeo celebrant la conquesta de la ciutat de Lissitxansk, el que fins ara era la darrera ciutat controlada per Ucraïna a la regió de Lugansk. La guàrdia nacional d'Ucraïna, però, nega que la ciutat hagi caigut en mans russes. ​ 

El Periódico
El Periódico

La Vanguardia es fixa en els delictes comesos per internet: "Un 86% dels ciberdelictes denunciats a Espanya queden impunes". Fotografia per a policies danesos del dispositiu arran de l'atac en un centre comercial de la capital: "Tiroteig mortal a Copenhaguen". Un tiroteig en un centre comercial a Copenhaguen, la capital de Dinamarca, ha deixat tres morts i diversos ferits. Les víctimes són dos joves i un home de 40 anys. Les autoritats daneses han confirmat l'arrest d'una persona, el presumpte autor del tiroteig, i investiguen les causes d'aquest, entre les quals es contempla com a hipòtesi un atemptat terrorista, tot i que no s'ha confirmat. 

La Vanguardia
La Vanguardia

L'Ara es fa ressò de la demanda de les universitats per atraure més estudiants estrangers: "Els rectors demanen eliminar les traves als alumnes internacionals". Fotografia per a la banda de rock Kiss, que va actuar la nit de dissabte a diumenge a Barcelona: "Kiss porta la seva fantasia al Rock Fest". També espai per la mort del director teatral Peter Brook, un dels referents del teatre del segle XX que va morir aquest dissabte a la nit als 97 anys. 

Ara
Ara

Finalment, El Punt Avui compara l'escena cultural barcelonina amb la de fa 40 anys: "Auge o decadència". Entrevista la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH): "S'ha d'obligar els grans tenidors a fer lloguer social". El diari també es vol acomiadar de Peter Brook: nascut a la Gran Bretanya va desenvolupar gran part de la seva carrera a França al capdavant del seu teatre fundat a la capital francesa Les Bouffes du Nord. Primer va dirigir a Londres nombroses obres de Shakespeare amb grans actors de protagonistes i després se'n va a París, on inicia la part més reconeguda de la seva carrera.

El Punt Avui
El Punt Avui