Les portades d'avui decreten l'alerta general per l'arribada d'un centenar i mig d'immigrants a Ceuta després d'un salt col·lectiu. El centenar llarg d'immigrants que van aconseguir superar la tanca de la ciutat nord-africana semblen suposar una terrible amenaça. Alguns diaris aprofiten per multiplicar l'alarma en relacionar aquesta arribada amb la dels 15 rescatats per l'Open Arms. La fotografia de portada, en la majoria dels casos, va pel salt de Ceuta. Una bona foto és un bon reclam que difícilment un diari es deixa perdre (i entre ells, sens dubte, La Vanguardia se’n duu el premi). 

Qui alerta de forma més contundent contra la immigració és La Razón, que titlla el salt de la tanca de Ceuta d"assalt" i que 'aposta directament per les concertines per frenar els immigrants tot afirmant que "No hi ha alternatives" (segons agents de la Guàrdia Civil destinats a Ceuta). En portada també destaca que els 15 nàufrags de l'Open Arms demanen asil polític a Espanya.

larazon

El Mundo no només alerta contra la immigració il·legal, sinó que també aprofita per carregar directament contra Pedro Sánchez en una portada amb dues fotos que contrasta el salt de Ceuta amb l'arribada de l'Audaz amb els refugiats de l'Open Arms i titula "Moncloa rep amb una mà i acomiada amb l'altra". Detaca que mentre es reben els refugiats de l'Open Arms, se expulsa "en calent" alguns immigrants penjats a la tanca de Ceuta.

elmundo 31 d'agost

També l'ABC defineix el salt de Ceuta amb un "assalt". Constituiria un "assalt als vaivens migratoris de Sánchez". Aquest diari opta també per recollir el testimoni de guàrdies civils destacats a la zona que alertarien "que Ceuta i Melilla patiran les conseqüències de l'erràtica política del govern".

abc 31 agost

La fotografia de portada d'El País també és per al salt de la tanca de Ceuta, i es destaca que es produeix "el dia que arriben els 15 de l'Open Arms".

elpais 31 agost

La Vanguardia obre amb una espectacular fotografia d'un immigrant atrapat al capdamunt de la tanca a la zona de Benzú, amb un titular més asèptic: "Tornen els salts a la tanca de Ceuta". Destaca, també, en portada, que la justícia anglesa no bloqueja, per ara, la suspensió del Parlament decidida per Boris Johnson.

31 agost la vanguardia

El Periódico obre també amb els fets de Ceuta, però en relativitza la importància en titular que és el Primer salt massiu de l’any (i estem a finals del vuitè mes). Destaca, en petit, que "La gestió de la política migratòria ha elevat la tensió entre els partits" (sens dubte, amb el suport inestimable de la premsa).

elperiodico cat 31 agost

L'Ara no deixa de destacar l'afer de Ceuta, tot i que informa també que és el primer salt de l'any, i explica, a més a més, l'arribada, de nou, de pasteres a Lesbos. Però per a aquest diari l'afer central és la governabilitat a Catalunya. Titula: "ERC no descarta una qüestió de confiança si no hi ha pressupost".

ara

Tan sols El Punt Avui evita la temptació d'obrir portada amb les magnífiques fotografies de Ceuta, i tria una imatge, també espectacular, del dos de vuit net de la Colla Vella de Valls a la Diada de Sant Fèlix de Vilafranca. Ceuta, ni tan sols se cita.

elpunt avui 31 agost

Però hi ha més... Tots els mitjans dediquen algun apartat de la portada a la listeriosi, però sense fer sang en les responsabilitats polítiques de la gestió de l'afer. La Razón, en petit, aprofita la portada per apuntar que "Le (sic) 'pelea' entre Sánchez e Iglesias le cuesta a España  3.600 millones" i encara en més petit, diu que "els economistes" adverteixen que "Catalunya pot estar començant a restar" a l'economia espanyola. Sembla mentida, perquè fa dos anys no paraven d'insistir en què l'economia catalana ja restava. També El Mundo carrega contra els governs autonòmics amb pretextos econòmics; en el seu cas destaca que els pactes "disparen el nombre de noves conselleries". I El Punt Avui obre la portada amb un recordatori del 10è aniversari del referèndum d'autodeterminació d'Arenys. Però no pot evitar mencionar "l'actual decepció de la gent".