Quan som al pic de la tercera onada de la pandèmia que ens està deixant exhaustos, el candidat-ministre fa surf avui per la majoria de portades que ens trobem avui diumenge als quioscos. Sigui per qüestions estrictament sanitàries o per la convocatòria (judicial) de les eleccions al Parlament, Salvador Illa, és el protagonista per delit, suposem, d'aquells que el volen portar al Palau de la Generalitat.

L'operació Illa posada en pràctica a l'inici de la campanya de vacunació contra la Covid ha tingut sens dubte l'efecte esperat, abonat per un Tezanos que esbomba enquestes on tot li va d'allò més bé a Salvador Illa. En l'àmbit sanitari l'ABC li dedica la seva portada-pòster, per posar en evidència la seva gestió en el moment més complicat de la pandèmia. "Illa deixa un caos autonòmic", afirma dies abans que Illa abandoni la cartera de Sanitat. I ho corrabora amb entrevistes amb presidents de comunitat tant del PSOE o del PP que reclamen tenir les competències per gestionar la pandèmia. L'ABC defensant ara la descentralització... el món al revés. Per contra, El País echa un capote al candidat que ha de portar els socialistes a la plaça Sant Jaume i culpa de tot el que està passant amb la Covid a la soca britànica.

Eleccions 14-F?

Si posem la mirada a les eleccions que se celebraran el 14-F per ordre (a falta de confirmació definitiva del TSJC i per alegria del PSC), el ministre- candidat seria el responsable que ERC i Junts per Catalunya tornin a fer pinya. Així ho interpreta El Mundo, que assegura que l'independentisme fan front comú per anul·lar l'efecte Illa. No cal dir que Vox els ho ha posat fàcil en assegurar que donarà tot el seu suport al ministre-candidat per impedir un nou Govern independentista. El País es preocupa, però, d'un altre pacte, el dels republicans i el PSOE al Congrés i admet que la candidatura del socialista ha tensat la relació amb ERC. I que s'esperaven! Illa també té el seu espai a La Vanguardia de mans de Pedro Sánchez i el seu compromís de tancar "un cicle estèril a Catalunya".

Hi ha capçaleres, però que aposten per acostar-nos a altres realitats aquest diumenge. L'Ara ens exposa la trista realitat de l'ús del català entre els joves. El Periódico fa un exhaustiu informe sobre dones investigadores, les seves aportacions i la necessitat de despertar l'interès entre les joves.

abc.pg

elpais

ElMundo

larazon

lavanguardia

elperiodico

ara

elpunt avui