Madrid i nou ciutats més de la Comunitat han superat la seva primera jornada confinats perimetralment, i si un passa per un quiosc de la Castellana, pensarà tot plegat ha estat un miratge i res no ha canviat a la capital del Reino. L’apocalipsi que aventuraven els partits de la dreta mediàtica a Madrid no és present avui diumenge a les seves portades, en un intent d’amagar que la cosa no ha estat tan terrible, almenys el primer dia. Potser esperen que l’Audiència Nacional es pronunciï sobre el recurs presentat per Isabel Díaz Ayuso contra les restriccions imposades pel govern de Pedro Sánchez per tornar a posar més llenya al foc.

Així mentre això passa, La Razón mira cap a una altra banda i dona la seva portada a la ministra de Treball i la negociació del pressupostos. De la seva banda a l’ABC, el protagonisme de la seva portada-pòster és per la història d’un jove madrileny acusat falsament d’abusos sexuals a Nova Orleans. Això sí, la presidenta de Madrid té el seu espai per seguir carregant contra el govern de Pedro Sánchez ,a qui acusa de fer creure que a la Comunitat els populars sempre fan les coses malament i tard. Amb les xifres a la mà, potser no van tan errats, no?

Contagis i el discurs del rei

Tampoc posa atenció a Madrid El Mundo, amb una portada només de mirar-la et mareges de tants temes que volen posar, que prefereix disparar contra l’inquilí de la Moncloa des de dos flancs.  D’una banda, aprofita les declaracions que va fer Pedro Sánchez al juliol quan va assegurar que s’havia vençut al coronavirus, per alertar que hi haurà més d’un milió de contagiats en la segona onada de la pandèmia. Per una altra banda, aprofita el tercer aniversari del discurs del a por ellos de Felip VI, per advertir Sánchez que vagi amb compte amb el que fa amb Catalunya i reivindica alhora el paper del monarca “per frenar en sec la intentona separatista”. Res de nou.

Per contra, El País si que posa la mirada a Madrid i ens il·lustra amb una fotografia del madrileny passeig de la Castellana la primera jornada de tancament perimetral de la capital, jornada que es va superar amb tranquil·litat. I ara que estem tan acostumats a les converses (sobretot del comissari Villarejo), aquest rotatiu ens regala la que van mantenir el ministre de Sanitat i el conseller de Salut de Madrid i que es resumeix amb un “està descontrolat”.

I com sol passar, La Vanguardia es mostra més preocupada pel que passa a Madrid que els rotatius madrilenys i ens mostra una plaça Mayor buida. Preocupa Madrid, i preocupa la salut del president dels EUA, Donald Trump. Madrid, existeix.

abc

elmundo

larazon

elpais

lavanguardia

elperiodico cat

elpunt avui

ara