La reforma laboral ha quedat convalidada aquest dijous i ho ha fet pels pèls, 175 vots a favor i 174 en contra. El vot que ha causat que guanyés el 'sí' ha estat fruit d'un "error" del diputat del PP per Cáceres Alberto Casero. Sense aquest vot, la reforma hauria quedat derogada perquè finalment els dos diputats d'UPN que havien de garantir-ne l'aprovació amb un 'sí' han trencat la disciplina de vot i ho han fet en contra. El PP ho té clar: no acceptarà l'error i defensarà fins al final que el vot del seu diputat és fruit d'un error en el sistema de votació. Els del partit de dretes defensen que Casero havia fet un 'no' però li va aparèixer un 'sí' al resguard de votació, i per aquest motiu el PP va demanar fer un vot presencial al Congrés, però la presidència li ho va impedir adduint que ja havia votat. Les portades d'aquest divendres posen el dit a la nafra i obren l'edició amb aquest gran error dels populars.

El País titula: "Un vot erroni del PP salva la reforma laboral del govern espanyol". A més, apunta que el líder dels populars, Pablo Casado, ha anunciat que recorrerà a la Mesa del Congrés i al Tribunal Constitucional la votació de la reforma laboral, després que el text hagi tirat endavant per un vot, presumptament per un error. "És un frau democràtic contravenir el sentit de vot d'un diputat per imposar l'aprovació d'un decret", ha afirmat Casado a les xarxes socials. El diari també destaca que "El BCE deixa oberta l'opció d'apujar els tipus aquest any" 

portada el país 04 febrer 2022

El Mundo també es fixa en la reforma laboral: "Un error que el PP nega salva un Sánchez enfrontat als seus socis". Després de la votació, els membres de la Mesa del Congrés del PP i el secretari general del partit, Teodoro García Egea, es van reunir ahir a la tarda amb la presidenta de la cambra baixa, Meritxell Batet, per "l'error" en la votació del seu diputat. La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, va reclamar que "es rectifiqui" i va denunciar que s'ha comptabilitzat un 'sí', quan el diputat havia emès un 'no'.

EM 4 febrero

L'ABC publica una fotografia gegant del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, celebrant l'aprovació de la reforma laboral. Ara bé, l'ABC tampoc té massa clar que el diputat del PP s'equivoqués a l'hora d'emetre el seu vot i titula: "Un vot del PP sota sospita salva del naufragi la reforma laboral de Sánchez".

ABC 4 febrero

El Periódico també parla de la nova llei del treball: "Sánchez salva la reforma laboral per un error del PP". Però també vol donar protagonisme a les notícies internacionals i publica: "El líder d'Estat Islàmic i diversos civils moren en una operació dels EUA a Síria". El president dels Estats Units, Joe Biden, ha anunciat aquest dijous que les forces militars del país han matat el líder de l'Estat Islàmic, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, en una operació que s'ha fet al nord-oest de Síria. En un comunicat, Biden ha agraït la "valentia" dels membres de les forces armades que han participat en l'operació i ha assegurat que tots han tornat amb vida. 

EP 4 febrero

La Vanguardia, com no podia ser d'una altra manera, també amb les noves regles per al treball: "La reforma laboral se salva pels pèls en una discutida votació". Com a segon tema, subratlla: "Borràs desisteix de la desobediència en el cas del diputat de la CUP inhabilitat".

LV 4 febrero

L'Ara posa l'èmfasi en la votació de la nova llei del treball: "La reforma laboral, aprovada amb un vot erroni del PP". A la fotografia central, la mesa de la cambra catalana: "El Parlament deixa Juvillà sense escó". El Parlament ja ha publicat la baixa de Pau Juvillà com a diputat des del 28 de gener passat. Després del debat parlamentari que va aprovar un acord que defensa els drets del cupaire però evita derivar responsabilitats al funcionariat de la cambra, el web del Parlament va actualitzar la informació del fins ara diputat donant-lo de baixa, en data 28 de gener, de totes les comissions de les quals formava part. 

ARA 4 febrero

El Punt Avui analitza igualment el nou marc de relacions laborals: "Reforma de mínims". A la fotografia central, la secretària de la Mesa del Parlament, Aurora Madaula, abraça la presidenta, Laura Borràs: "L'escó de Juvillà: defensat, però sense vot".

04DCAT 001 page 0001