En aquesta vida ets de Nesquik o de Cola Cao, de Nocilla o de Nutella, de mar o de muntanya, estiu o hivern, dolç o salat, Halloween o castanyada. Els catalans hem adoptat la tradició del Halloween i en algunes cases es celebra, ara bé, els panellets i les castanyes no falten a cap taula catalana. Què diu la premsa d'aquest dilluns de Tots Sants? Ha menjat castanyes i panellets o xocolatines i caramels aconseguits durant el 'trick or treat'.

El diari ABC posa el focus en la relació del president espanyol, Pedro Sánchez, i la seva vicepresidenta segona, Yolanda Díaz: "Units fins al final". A més, alerta de la situació dels subministraments: "La crisi en diversos sectors de la cadena productiva amenaça amb un problema global d'abastiment". 

abc 1 noviembre

El País fa referència a les trobades de la Cimera del Clima per evitar l'escalfament global amb el següent titular: "Ampli suport a la lluita climàtica però no a gravar el combustible". El diari ha encarregat una enquesta que extreu diverses conclusions: un 89% dels enquestats veu urgent actuar i creix la preocupació pels fenòmens extrems, el 63% dona suport a posar fi als vehicles de combustió el 2035 i un 60% dels enquestats compraria avui un cotxe elèctric, però un 53% considera que és massa car. La fotografia és precisament sobre els líders mundials reunits a Roma el cap de setmana: "El G20 promet esforços per frenar l'escalfament sense concretar com".

pais 1 noviembre

El Mundo: "Sánchez valida ara la reforma de Rajoy tret d''algunes coses'". El diari recull així la falta d'opinió clara al govern espanyol sobre la legislació laboral que va aprovar el PP. També hi ha espai per a les negociacions pel clima, amb una foto de la primera dama dels Estats Units, Jill Biden, amb la dona de Pedro Sánchez, Begoña Gómez: "El G20 convenç l'Índia i la Xina per limitar l'escalfament a 1,5º". Els líders del G20 reunits a Roma van acordar ahir diumenge mantenir el sostre de l'escalfament global en 1,5 graus i emprendre accions per afrontar el problema.

em 1 noviembre

La Razón opta per dedicar la portada a la lluita interna al PP de Madrid per liderar la formació, que es disputen la presidenta autonòmica, Isabel Díaz Ayuso, i l'alcalde de la capital espanyola, José Luis Martínez‑Almeida: "Un informe dona suport al pols d'Ayuso pel congrés a Madrid". 

D'altra banda, el rotatiu explica que el titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Logroño ha decretat presó provisional comunicada sense fiança per un delicte d'homicidi per al detingut, dijous passat, per matar un nen de nou anys a Lardero (La Rioja).

razon 1 noviembre

La Vanguardia, per la seva banda, opina que l'acord del G20 contra la crisi climàtica és "de mínims". També repassa el dèficit inversor del govern espanyol a Catalunya: "Les aportacions culturals de l'Estat a Catalunya són avui un 38% de les de fa 10 anys". El diari assegura que el museu més afectat per les poques aportacions per part de l'Estat és el MNAC, el Museu Nacional d'Art de Catalunya.

lv 1 noviembre

La imatge principal d'El Periódico és per a Leo Messi, i va acompanyada d'una declaració d'intencions del crack argentí: "M'agradaria tornar de secretari tècnic al Barça". A més, fa referència a la cimera de líders mundials: "El G20 es proposa limitar l'escalfament però sense full de ruta". Destaca que la reunió també va consensuar inversions per 100.000 milions d'euros perquè els països en vies de desenvolupament puguin implementar polítiques que els permetin respectar els compromisos mediambientals.

periodico 1 noviembre

El Punt Avui reserva la portada a la comissaria de la policia espanyola a la Via Laietana de Barcelona, seu de tortures durant el règim franquista: "Via Laietana, 53". Als peus de la pàgina, espai per a una nova picabaralla entre els membres del Govern: "Junts acusa ERC de regalar la tramitació dels comptes".

01DCAT 001 page 0001

Finalment, el diari Ara dóna protagonisme als acords climàtics de la cimera de líders mundials: "El G20 accepta no passar dels 1,5ºC, però sense cap concreció". Fotografia destacada per al delta de l'Ebre per il·lustrar una prova pilot per transportar-hi sediments des del pantà de Riba-roja: "Pla europeu per salvar el delta de l'Ebre".

ARA 1 noviembre

Foto principal: Una carbassa de Halloween / Unsplash - Antonio Gabola