Com que les eleccions al FC Barcelona, l’esdeveniment més important de l'agenda d’aquest diumenge, no són d’interès per als diaris editats a Madrid -i menys si el favorit és un independentista com Joan Laporta- les portades de la premsa espanyola ofereixen avui una miscel·lània temàtica. Amb tot, els clàssics no deceben mai, i per això avui sobresurten de la mirada ràpida al quiosc els diaris ‘ABC’ i ‘La Razón’. El primer per apuntar-se a les teories de la conspiració i el segon per una portada que ens descobreix el duet pop que ho està petant a Madrid ara mateix.

abc

Anem a pams. Ni Soros, ni QAnon, ni SPECTRE, l’home que acarona gatets mentre mou els fils del poder a l’Estat espanyol té nom i cognom: Ivan Redondo. Així almenys ho veu 'ABC', que atorga avui la seva portada al cap de gabinet de Pedro Sánchez amb el títol ‘Redondo controla un govern paral·lel amb centenars d’assessors’, tot afegint que ‘L’estructura del cap del gabinet de Sánchez marca l’estratègia i tensiona els ministres’. El mateix diari només deixa un espai superior per parlar de la històrica visita del papa Francesc a l’Iraq: “Extremisme i violència son una traïció a la religió”.

larazon

També crida l’atenció la portada de ‘La Razón’, que avui tria com a tema principal el partit de futbol que avui enfrontarà l’Atlético de Madrid i el Reial Madrid però ho fa amb fotografia de dos fans especialment singulars, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l’alcalde de la ciutat homònima, José Luis Martínez-Almeida: ‘Ayuso vs. Almeida: el otro derbi’ Atenció a la fotografia, semblen Alex y Christina quan cantaven allò de ‘¡Chas! y aparezco a tu lado’.

elmundo

Vist això, continuem per ‘El Mundo’, però tot el peix està venut. Els titulars principals d’una portada hiperatapeïda son ‘Un any: 100.000 morts i més de 5 milions sense feina’ i ‘Tres onades i una gestió plena d’errors’.

elpais

Pel que fa a ‘El País’, sempre més sobri, els titulars a destacar són ‘La natalitat es desploma a Espanya després del confinament’ i ‘ERC avança en el seu pacte amb Junts per governar a Catalunya’.

lavanguardia

ara

elperiodico

elpuntavui

Finalment, els diaris catalans ofereixen aquests titulars, on sí que es parla de les eleccions blaugranes: ‘El Barça escull president per a una nova etapa’ i ‘Biden aprova al Senat el seu bilionari pla de rescat de l’economia d’EUA’ a ‘La Vanguardia’; ‘Dones en primera línia del covid’ i ‘La pugna entre Laporta, Font i Freixa decideix el futur immediat del Barça’ a l’‘Ara’; ‘Feminisme rere el covid’ i ’20 dones que lideraran la recuperació’ a ‘El Periódico’ i ‘Pressió pel pacte’ i ‘Dia clau en el Barça’ a ‘El Punt Avui’.