El diumenge de Resurrecció, avui, és un dia complicat perquè clou un mínim de tres dies sense material informatiu. El pronòstic que els diaris de Madrid anirien rostint a foc lent al ministre de l’Interior, una portada darrera l’altra, s’ha demostrat equivocat. De Grande-Marlaska no se’n cuida avui més que El Mundo en una columneta i en el sermó dominical del director. Res més. Entre els diaris del trio de la benzina, els dos més atents parlen de la campanya d’Isabel Ayuso —més aviat fan campanya en favor de l’actual presidenta de la comunitat de Madrid— i després hi ha l’ABC que de fa dies passa per un altre període de visita a la lluna de València. Avui surten amb el torero favorit de la dreta extrema, que ganyola per les restriccions imposades a les curses de braus.

En aquests tres últims dies, els diaris més governamentals de Madrid i Barcelona s’han anat passant la pilota amb els plans de vacunació per a dir que s’acceleren o que no han anat gaire bé però que ara sí que sí, etcètera. L’Ara i El Punt Avui presenten alguna cosa diferent. Els uns perquè ja ho fan cada diumenge, en aquest cas sobre Espanya com a potència exportadora d’armes, que no és cap cosa nova però sí d’interés. Els altres perquè entrevisten el president Quim Torra, que diu coses que fan part de la conversa política de la base independentista.

És a dir, que si avui és un dia informativament mort i amortitzat, imagina’t com seran les portades de demà dilluns. És molt probable que algunes segueixin algun dels temes d’avui. Espera’t més Ayuso a les primeres pàgines del trio de la benzina, més negociacions entre independentistes per la investidura de Pere Aragonès. O no. Perquè El Periódico apunta avui que dins de Junts hi ha qui ja li sembla bé fer president al candidat d’Esquerra Republicana però sense entrar al Govern, com comentava per aquí l’Agustí Colomines. De fet, és el que avança en Jordi Sánchez, el secretari general de Junts, en una entrevista a La VanguardiaEl País continua amb la matraca que Catalunya està “bloquejada” (altres cops en diuen “paralitzada”) i és probable que el diari mantingui aquesta actitud els dies que venen. En fi, que de les portades d’avui no en facis gaire cas.

LV

EPC

EPA

ARA

EP

EM

ABC

LR