Les portades d'aquest dissabte miren al futur, tan polític com climàtic, i sembla que veuen l'horitzó més aviat fosc. La possibilitat que Pedro Sánchez tanqui un pacte amb ERC posa gairebé tan nerviosos els diaris de Madrid com els efectes imminents del canvi climàtic. La intranquil·litat per una possible investidura amb el suport dels independentistes es nota a totes les primeres pàgines, però La Razón va un pas més enllà i ja hi posa calendari. Pacte tancat el proper dimarts a Barcelona i celebració de la sessió d'investidura entre Nadal i cap d'Any.

I, a tant nerviosisme, s'hi ha afegit el fum de les Constitucions que ahir es van cremar a diversos punts de Catalunya i que ha enterbolit encara més algunes portades. L'ABC i El Mundo no han encaixat gens bé veure cremar exemplars de la Carta Magna coincidint amb el seu 41è aniversari i ho recullen en llocs destacats. En el cas de l'ABC, fins i tot forcen una composició fotogràfica perquè sembli que Sánchez observa el foc de la imatge del costat.

Qui també ha rebut a les portades d'aquest dissabte és Gretha Thunberg, que ahir va protagonitzar una gran marxa pel clima a Madrid. Els diaris de la capital espanyola no poden dissimular que l'adolescent sueca no és Sant de la seva devoció i es miren amb escepticisme la seva campanya (o el seu "show" com li diu directament La Razón).

larazon.750

elmundo.750 (2)

abc.750 (2)

elpais.750 (2)

lavanguardia.750

elperiodico cat.750

elpunt avui.750

ara.750